Angajații din România care vor primi câte o primă specială în decembrie, în plus față cea de Crăciun. La cât ajung sumele generoase

Marti, 13 Decembrie 2022, ora 16:58
8426 citiri
Angajații din România care vor primi câte o primă specială în decembrie, în plus față cea de Crăciun. La cât ajung sumele generoase
Prima specială pe care o plătește Ford Otosan este de 6.054 de lei brut FOTO Pexels.com

Angajații Ford Otosan din Craiova au fost informați că vor primi o primă specială în decembrie, în plus față de prima de Crăciun care li se achită anual, conform Contractului Colectiv de Muncă (CCM). Prima specială pe care o plătește Ford Otosan este de 6.054 de lei brut, ceea ce înseamnă aproximativ 3.200-3.500 de lei net.

Conducerea Ford Otosan invocă plata primei drept mulțumire “pentru realizările din acest an”.

“Vă aducem la cunoștință un mesaj din partea domnului Guven Ozyurt, Președintele Ford Otosan din Turcia, prin care ne mulțumește de realizările din acest an și în același timp ne anunță și drept recompensă o primă de 6.054 lei brut pentru realizările din acest an. Prima aceasta o vor primi și oamenii care au plecat sau pleacă în luna decembrie.

Prima se va acorda săptămână viitoare pentru fiecare angajat, indiferent de contract”, scrie în mesajul intern pe care l-au primit angajații Ford Otosan din Craiova, în cursul zilei de marți, 13 decembrie.

Care este efortul financiar al companiei

Calculând prima brută care se acorda pentru numărul actual de angajați ai Ford, cu tot cu impozit, se observă un efort financiar total al companiei de peste 34,5 milioane de lei. Am calculat prima cu tot cu impozit.

Sindicaliștii au confirmat: “Prima este pentru meritele salariaților, realizate în anul 2022”

Liderul sindical de la Ford Otosan, Maria Manea, a confirmat pentru GdS primirea primei de 6.054 de lei brut de către toți angajații fabricii, prima ce va fi plătită pe data de 19 decembrie 2022.

“Prima este pentru meritele salariaților, realizate în anul 2022. Se acordă pentru că angajații au contribuit foarte mult la o producție bună a unei mașini care se vinde bine în Europa. În al doilea rând, prima se acordă pentru a veni în sprijinul salariaților fabricii, pentru a compensa creșterile de prețuri cauzate de inflație”, a declarant Maria Manea, liderul sindical de la Ford Otosan.

Pe lângă prima oferită de conducerea Ford Otosan, angajații din Craiova ai companiei vor mai încasa o prima de aproximativ 1.300 de lei net. Este vorba despre prima de Crăciun, acordată conform CCM și care va fi virată în conturile angajaților pe dată de 16 decembrie.

#prima Craciun, #angajati romani, #ford , #stiri sociale
Comentarii
E
EmigrantulAnonim
rank 5
Bugetarii vor fugi de la stat la Ford Otosan!