USR începe strângerea de semnături pentru demiterea primarului PNL din Mogoșoaia. „Se cred faraoni să facă ce vor ei”

Luni, 14 Februarie 2022, ora 12:46
2882 citiri
USR începe strângerea de semnături pentru demiterea primarului PNL din Mogoșoaia. „Se cred faraoni să facă ce vor ei”
Primarul comunei Mogoşoaia Paul Precup FOTO Facebook/ Paul Precup

Purtătorul de cuvânt al USR Ionuţ Moşteanu a declarat luni, 14 februarie, că de sâmbătă partidul va începe strângerea de semnături pentru demiterea primarului liberal din Mogoşoaia, Paul Precup.

El a adăugat că edilul se crede un „faraon” şi face ce vrea el.

„Sâmbătă vom începe strângerea de semnături pentru demiterea primarului din Mogoşoaia. Nu trebuie să îi mai lăsăm pe aceşti primari care se cred faraoni să facă ce vor ei. Colegii mei sunt ameninţaţi în continuare. Vom începe strângerea de semnături. Primarul PNL din Mogoşoaia trebuie să plece”, a declarat Ionuţ Moşteanu, la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR care a avut loc luni, la Parlament.

Oficialii USR Braşov atrag atenţia asupra faptului că, atât la Mogoşoaia, cât şi la Braşov, aleşi locali ai USR sunt ameninţaţi pe fondul presiunilor puse pe administraţiile locale de către unii dezvoltatori imobiliari. În acest context, reprezentanţii USR susţin că Gabris Vincenţiu Kehaiyan - bărbatul care a comentat fotografia trucată a viceprimarului din Braşov Flavia Boghiu scriind ”mi-ar plăcea să fie reală şi ce s-a întâmplat la Mogoşoaia să facem şi la Braşov” – este dezvoltator imobiliar.

La finalul lunii ianuarie, Dacian Cioloş a anunţat, după şedinţa conducerii partidului, că a fost decisă depunerea unei plângeri penale, la DNA, în privinţa exproprierilor de la Mogoşoaia, în urma agresiunii asupra unei consiliere USR, de către doi colegi de la PNL şi PMP. El a adăugat că, totodată, colegii din organizaţia USR Mogoşoaia au decis să lanseze strângerea de semnături pentru demiterea primarului Precup de acolo, care „este vinovat de presiunile pentru adoptarea acestui proiect imobiliar şi care nu mai reprezintă, din punctul lor de vedere, interesele cetăţenilor de acolo din Mogoşoaia”.

La rândul său, primarul comunei Mogoşoaia Paul Precup l-a invitat pe fostul preşedinte al USR Dacian Cioloş la sediul primăriei pentru a îi explica proiectul „Sectorul Zero”. „Sigur că domnul Cioloş se poate informa in continuare de la domnul Cătălin Drulă care are un interes direct, prin faptul ca deţine teren in Mogoşoaia, dar se va afla în continuare în eroare. Nu văd niciun motiv pentru care domnia sa ar putea să refuze invitaţia mea deschisă, în condiţiile în care a venit şi la o şedinţa a Consiliului Local, pe alte teme şi în lipsa mea”, a adăugat edilul.

Scandal politic într-o țară NATO din cauza Ucrainei. Ministrul de Externe, demis la doar două săptămâni de la numire
Scandal politic într-o țară NATO din cauza Ucrainei. Ministrul de Externe, demis la doar două săptămâni de la numire
Premierul interimar al Bulgariei, Dimităr Glavcev, l-a demis pe ministrul de Externe, Stefan Dimitrov, la numai două săptămâni de când acesta fusese numit în post. Funcția a fost acum...
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
#primar mogosoaia, #USR, #strangere semnaturi, #demitere , #Stiri Liviu-Ionut Mosteanu