Conflict deschis în PNL între primarul Ploieștiului și o senatoare: „Mi s-a părut ireal, amuzant jenant să fiu urecheat public”

Marti, 12 Iulie 2022, ora 12:20
4232 citiri
Conflict deschis în PNL între primarul Ploieștiului și o senatoare: „Mi s-a părut ireal, amuzant jenant să fiu urecheat public”
Primarul PNL Andrei Volosevici a intrat în conflict cu conducerea liberală de la Ploiești

Primarul municipiului Ploieşti Andrei Volosevici (PNL) a lansat un atac dur la adresa consilierilor locali PNL, dar şi a senatoarei Roberta Anastase, preşedinte PNL Ploieşti, care anterior au reclamat public o serie de nereguli cu privire la construcția unui spital.

Concret, consilierii PNL alături de Roberta Anastase, președinta filialei, au susținut în spațiul public că Primăria le cere să semneze o declaraţie de confidenţialitate pentru a avea acces la datele unui studiu de prefezabilitate realizat de Banca Mondială şi plătit cu 100.000 de euro din bani publici, pentru realizarea unui spital.

Primarul PNL a reacționat și a precizat că liberalii din Consiliul Local au votat cu toţii, în urmă cu peste jumătate de an, o Hotărâre de Consiliu Local prin care aprobă inclusiv că datele din studiu sunt confidenţiale.

„Mi s-a părut ireal, amuzant jenant – mai ales că provine din partea PNL-ului, şi din partea PNL Ploieşti – ca să mi se propună public şi să fiu urecheat public, să se dea un comunicat de presă prin care mi se solicită de un senator al României, Roberta Anastase, preşedinta organizaţiei, şi de 13 consilieri să nu aplic legea, în speţă să nu aplic o hotărâre de Consiliu Local pe care 12 din cei 13 consilieri locali au votat-o”, a declarat Andrei Volosevici luni după amiază, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că este vorba despre Hotărârea 544 din decembrie 2021, care aprobă Scrisoarea de angajament cu Corporaţia Financiară Internaţională, divizia de investiţii din cadrul Băncii Mondiale, pentru realizarea obiectivului „Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti”.

„Aici a o anexă la proiectul de hotărâre, care în decembrie 2021 a devenit Hotărâre de Consiliu Local, deci lege pentru executivul ploieştean, care are, la punctul 6, această clauză de confidenţialitate votată de 19 consilieri, singurii prezenţi, opt fiind lipsă. Toţi 19. Doisprezece dintre ei, consilieri PNL. Doisprezece consilieri PNL, prin ridicarea de mânuţă, deci prin adoptare în formă procedurală, fac ca un proiect de hotărâre să devină lege în Ploieşti cu protocolul care are valoare de contract şi care trebuie să fie pus în practică pas cu pas de către executivul ploieştean. Cinstit, nu am ştiut cum să reacţionez. Mie mi s-a apărut ireal. Să votezi acum şapte luni o hotărâre de consiliu, să stabileşti această clauză care e aplicabilă după care spui: «stai, stai stai, stai, nu merge, hai să nu o aplicăm!». Nu aş vrea să cred că cineva mă instigă, un senator al României şi membrii Consiliului Local la săvârşirea infracţiunii de abuz, în momentul în care spui: «nu aplica o hotărâre de Consiliu pe care noi am adoptat-o!». (…) Recunosc public: nu ştiu cum să nu pun în practică o hotărâre de Consiliu Local adoptată”, a adăugat primarul Andrei Volosevici.

Acesta s-a arătat indignat, spunând că începe să creadă că miza este aceea de a nu se face un sptital la Ploieşti.

„Eu înţeleg că doamna senator (Roberta Anastase- n.r.), locuind în Bucureşti, desfăşurându-şi activitatea acolo, îşi duce familia şi copiii în Bucureşti. Noi însă, muritorii ăştia de rând de pe aici, avem un spital de pediatrie la care chiar dânsa a constatat că sunt nişte carenţe la nivelul a tot ceea ce înseamnă activitate prin prisma patrimoniului. De ce să împiedicăm lucrurile astea? Vă spun eu, asta e miza”, adaugă Andrei Volosevici.

În cele din urmă, primarul a precizat că a făcut demersuri iar consilierii locali pot avea acces la studiul de prefezabilitate, care are peste 400 de pagini, fără a semna vreun document de confidenţialitate.

După ieşirea publică a primarului, grupul consilierilor locali PNL din Ploieşti a mulţumit, printr-un comunicat de presă, primarului Andrei Liviu Volosevici „pentru soluţionarea solicitării de scoatere de sub incidenţa clauzei de confidenţialitate a raportului” realizat de Banca Mondială.

Reacția lui Rareș Bogdan după ce Elena Lasconi a declarat că e nevoie de ”curățenie în PNL”
Reacția lui Rareș Bogdan după ce Elena Lasconi a declarat că e nevoie de ”curățenie în PNL”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, marţi, 23 iulie, despre afirmaţia Elenei Lasconi privind nevoia de curăţenie din PNL, că i s-a părut ”uşor obraznică”. ”Eu o invit...
Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
Florin Manole, liderul PSD Sector 1, a declarat marţi, 23 iulie, că nu crede că există niciun scenariu viabil în care premierul Marcel Ciolacu să îl desemneze comisar european pe...
#primar PNL, #conflict pnl, #scandal PNL, #Roberta Anastase , #stiri PNL
  1. Reacția lui Rareș Bogdan după ce Elena Lasconi a declarat că e nevoie de ”curățenie în PNL”
  2. Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
  3. Rareș Bogdan, ales vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European
  4. Înalt oficial din Guvernul SUA la București: ”Statul român are potențialul de a deveni un important hub regional în domeniul energiei”
  5. Dan Barna a fost ales vicepreședintele grupului Renew din Parlamentul European. Poziția dobândită de Vlad Voiculescu
  6. De ce a fost dată afară din AUR Diana Șoșoacă. Explicația oficială
  7. Alexandru Rafila, investigat de procurorii lui Kovesi. USR: ”A tăiat 740 de milioane de euro de la construcţia de spitale şi a dat pentru consultanţă”
  8. AUR, acuzat că păcălește alegătorii români pentru a le colecta datele personale. ”Este versiunea 2024 a Caritas”
  9. Carmen Dan se leapădă de Liviu Dragnea: ”Nu mai pot urma o himeră”
  10. Cristoiu despre Marcel Ciolacu la prezidențiale: "Vrea o rezoluţie a congresului PSD care să-i ceară să candideze"