Reacția revoltătoare a unui primar PSD față de un bărbat cu HIV: ”Nu vă apropiați! Mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta” VIDEO

Marti, 19 Septembrie 2023, ora 20:49
1973 citiri
Reacția revoltătoare a unui primar PSD față de un bărbat cu HIV: ”Nu vă apropiați! Mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta” VIDEO
Primarul nu a vrut să-l lase pe bărbat să intre în sală FOTO Facebook/UNOPA

Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) semnalează cazul unui primar din judeţul Bacău, care a fost filmat când îi spune unei persoane seropozitive să nu se apropie de el. Organizaţia cere intervenţia de urgenţă a instituţiilor statului.

”O faptă gravă a unui primar din România anului 2023 care jigneşte, stigmatizează şi discriminează o persoană seropozitivă. Cerem autorităţilor în drept să intervină şi să combată acest tip de comportament al unui primar la adresa unui cetăţean în primul rând”, au transmis reprezentanţii UNOPA, pe pagina de Facebook.

Organizaţia a distribuit şi o filmare, în care primarul este auzit spunând unei persoane: ”Aveţi o boală transmisibilă, nu vă apropiaţi”.

”Oare ce părere au conducătorii ţării? E un moment în care ar trebui să auzim public ce au de spus şi ce fac când un lider local are o astfel de atitudine. Altfel vom consideră că susţin astfel de atitudini”, a mai transmis organizaţia.

Potrivit acesteia, incidentul a avut loc în comuna Prăjeşti, judeţul Bacău, în ședința de consiliu local. Cel care a încercat să țină în afara sălii bărbatul seropozitiv este primarul Damian Jicu, președinte al organizației locale PSD.

Edilul a declarat că persoana respectivă ”are o boală transmisibilă” și că ”îi e frică să stea lângă un om de genul ăsta”. ”Are certificat de handicap grav cu însoțitor. Are SIDA omul ăla! Îți permiți să-l ții lângă tine?”. După ce o consilieră i-a spus că ”SIDA nu se ia așa”, edilul a replicat: ”Se ia doamnă, se ia!”.

Anunțul Poliției

Poliţiştii au anunțat că au fost sesizaţi şi au deschis un dosar penal.

”La data de 15 septembrie a.c., un bărbat de 37 de ani din comuna Prăjeşti a depus plângere cu privire la faptul că, în timp unei şedinţe din cadrul unei instituţii, un funcţionar public i-ar fi adresat injurii şi ar fi făcut referire la starea de sănătate a acestuia. Poliţiştii au întocmit dosar penal, în care efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă”, a transmis IPJ Bacău, la solicitarea News.ro.

Vagoane CFR, prădate de hoți. Cum au fost descoperiți indivizii
Vagoane CFR, prădate de hoți. Cum au fost descoperiți indivizii
Doi bărbaţi din localitatea Ştefan cel Mare, județul Bacău, au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 ore după ce ar fi furat mai multe componente ale unor vagoane CFR, a informat...
PSD Argeș l-a exclus din partid pe Ion Georgescu. Primarul din Mioveni a fost prins când returna mită
PSD Argeș l-a exclus din partid pe Ion Georgescu. Primarul din Mioveni a fost prins când returna mită
Conducerea PSD Argeş a votat, miercuri seara, excluderea din partid a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie. "Întrunit în şedinţă...
#primar PSD, #bacau, #barbat hiv, #sedinta , #stiri sociale