Primarul care stă pe funcție de 33 de ani. Și-a petrecut jumătate din viață la primărie

Autor: N.G.
Joi, 02 Februarie 2023, ora 17:30
6668 citiri
Primarul care stă pe funcție de 33 de ani. Și-a petrecut jumătate din viață la primărie
Primarul Iancu Popa într-o imagine de arhivă

Primarul unei comune din județul Alba a împlinit 33 de ani în funcție. A fost desemnat primar la 1 februarie 1990, apoi, din 1992, a câștigat toate alegerile locale.

Ioan Iancu Popa conduce Primăria comunei Sântimbru de la vârsta de 33 de ani. În 1 februarie 1990 a fost desemnat primar de consiliul local.

Acesta și-a petrecut jumătate de viață ca primar al localității. Cele mai recente alegeri, organizate în 2020, au fost câștigate de Popa cu 58,37% din voturi.

„Drumul către adevărata libertate a cetățeanului l-am pornit atunci cu retrocedarea terenurilor agricole – ”împărțitul pământului” cum se spunea. Foarte multă muncă, muncă cu care nu m-am mai întâlnit – dar am învățat din mers, am urmat și respectat la virgulă legea și ne-am descurcat. Am fost fruntașii județului atunci și fruntași am fost și ăn 2020 când am fost prima comună din județ cu întăbularea în întregime și gratuită pentru comună”, povestește edilul, referindu-se la primul mandat de primar.

Primarul comunei Sântimbru în prezent

Iancu Popa mărturisește că după părerea lui secretul care i-a adus 33 de ani la cârma comunei este să fii primar pentru toată lumea.

„Știu că sună banal – dar cel mai important este să înțelegi că ești primarul tuturor – că ești om pentru fiecare om din comună – indiferent dacă te-au votat sau nu, indiferent de culoarea politică. Oamenii te-au ales și asta înseamnă că și-au pus încrederea în tine așa încât să-i înțelegi și să le înțelegi nevoile. Și trebuie să faci asta atât la nivel individual, cât și de comunitate”, a completat primarul.

Iancu Popa are 65 de ani și vrea să candideze pentru un nou mandat de primar în 2024.

Cum poate un primar să influențeze valoarea proprietăților
Cum poate un primar să influențeze valoarea proprietăților
Prin taxele si impozitele platite, fiecare locuitor devine un fel de investitor in comunitate. Daca o primarie ar fi condusa ca o societate pe actiuni, locuitorii ar fi actionarii. Daca o primarie...
Paznicul unei primării, bătut de edil deoarece nu voia să-l voteze la alegerile locale. Caz revoltător în Mehedinți VIDEO
Paznicul unei primării, bătut de edil deoarece nu voia să-l voteze la alegerile locale. Caz revoltător în Mehedinți VIDEO
Paznicul Primăriei Prunişor din judeţul Mehedinţi, un bărbat de 61 de ani, a fost bătut noaptea trecută chiar de primarul localităţii. Edilul ar fi fost în stare de ebrietate şi l-ar fi...
#primar, #Alba, #santimbru, #longeviv , #stiri alegeri