Reacția unui primar interceptat când primea șpagă: ”Mă, nu trebuia acuma mă omule, mă…” VIDEO

Joi, 08 Septembrie 2022, ora 03:28
29788 citiri
Reacția unui primar interceptat când primea șpagă: ”Mă, nu trebuia acuma mă omule, mă…” VIDEO
Primarul comunei tulcene Crișan, prins în flagrant când primea mită FOTO focuspress.ro

Ilie Munteanu, fostul primar al comunei tulcene Crișan, a fost condamnat printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Constanța la 3 ani şi 9 luni închisoare şi 2 ani interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta.

Munteanu a fost găsit vinovat pentru luare de mită.

Fostul edil al comunei Crișan a fost prins de procurori în flagrant delict în momentul în care a primit mită, 10.000 de lei, de la administratorul unei societăți comerciale cu care primăria era în relații contractuale. Firma respectivă câștigase un contract care viza reabilitarea unei școli din satul Mila 23.

Pentru că primăria întârzia plata lucrărilor deja efectuate, patronul firmei a crezut de cuviință că primarul așteaptă o mică atenție pentru a da drumul banilor.

Omul a ajuns la această concluzie după o discuție cu un angajat al primăriei din Crișan care i-a confirmat bănuielile.

Funcționarul i-a explicat că edilul ar fi dat dispoziție să nu se facă plățile până nu va avea o discuție personală cu administratorul societății care reparase școala de la Mila 23. Cei doi au avut o întâlnire discretă la Tulcea, dar înainte patronul firmei de construcții a avut grijă să facă un denunț la Direcția Generală Anticorupție.

Întâlnirea dintre edil și patron a avut loc într-o mașina, iar dialogul dinte cei doi filmat audio-video.

Imaginile surprind exact momentul în care patronul firmei introduce în geanta primarului, pe care acesta o ținea în brațe, un plic plin cu bani. Primarul se codește inițial să ia banii, îi spune patronului „Mă, nu trebuia acuma mă omule mă…”, dar nu-i mai restituie omului plicul cu bani, ba mai mult, la plecare îi spune ”ținem legătura”.

Când a ieșit din mașină a fost întâmpinat de ofițerii care organizaseră filajul. Deși știa că are banii în geantă, primarul a negat că a primit șpagă, spunându-le anchetatorilor că are multe documente de la „un băiat care face niște lucrări la noi”, dar nu a primit nici o sumă de bani cu titlu de mită.

La percheziție însă, situația s-a schimbat radical. În geanta primarului a fost găsit un teanc de bani, în bancnote de 100 de lei, cu seriile consemnate în procesul verbal de înseriere întocmit de către lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Tulcea.

Fostul edil al comunei Crișan a fost trimis în judecată în aprilie 2020, într-un dosar în care era acuzat de luare de mită. Pe fond, Tribunalul Tulcea l-a găsit vinovat și la condamnat la închisoare, însă primarul a contestat sentința la Curtea de Apel Constanța, instanță care a menținut pedeapsa.

Quarterly Report - Editia 4

Corupția din companiile private. Angajații se plâng de nepotism, abuz de putere și alte acte complet în afara legii SONDAJ
Corupția din companiile private. Angajații se plâng de nepotism, abuz de putere și alte acte complet în afara legii SONDAJ
Angajații români din firmele private se confruntă cu un nivel considerabil de corupție, afirmând că sunt afectați de acte de favoritism/nepotism și abuz de putere, dar și că văd muncă...
Preot reținut de Poliție pentru agresiunea primarului din Cernavodă. Reacția Arhiepiscopiei Tomisului VIDEO
Preot reținut de Poliție pentru agresiunea primarului din Cernavodă. Reacția Arhiepiscopiei Tomisului VIDEO
Primarul din Cernavodă, Liviu Cristian Negoiță, s-a plâns Poliției după ce a acuzat un preot că l-ar fi agresat fizic în timp ce mergea spre domiciliu. Mai mult, edilul susține că...
#primar, #tulcea, #mita, #flagrant , #anticoruptie