Primar acuzat că a dat afară elevii din tabără pentru a se caza el, împreună cu neamurile și prietenii. Sejurul, plătit din fonduri europene

Vineri, 24 Februarie 2023, ora 10:11
4431 citiri
Primar acuzat că a dat afară elevii din tabără pentru a se caza el, împreună cu neamurile și prietenii. Sejurul, plătit din fonduri europene
Primarul Marian Țaga, trimis în jduecată pentru corupție FOTO jurnalgiurgiuvean.ro

Primarul și viceprimarul din comuna Vedea, județul Giurgiu, dar și directoarea școlii din localitate și un om de afaceri au fost trimiși în judecată de DNA pentru fapte de corupție.

Edilul și complicii săi sunt acuzați că au întrerupt tabăra unor elevi, pe care i-au dat afară dintr-o pensiune, pentru a se caza împreună cu rudele și prietenii. Sejurul era plătit din fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2019, Școala Gimnazială „Apostol Arsache” din comuna Vedea, județul Giurgiu, condusă de inculpata Tudor Cristina Daniela, s-a calificat în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene („SCOP – Școală, Comunitate, Oportunitate, Participare”) prin care elevii acesteia urmau să beneficieze de o tabără de șapte zile în Stațiunea Rânca, județul Gorj, activitate care, din cauza pandemiei de Covid-19, a fost amânată până în anul 2021.

Concret, tabăra a fost organizată de SC Hofner Com S.R.L, în perioada 05 – 11.07.2021, pentru un număr de 45 elevi și cinci însoțitori, conducătorul grupului fiind directorul Școlii Gimnaziale „Apostol Arsache”, Tudor Daniela Cristina.

În momentul în care grupul de copii și profesori a ajuns la pensiune, elevii ar fi fost anunțați că vor sta de fapt doar patru nopți din totalul celor șase (conform contractului).

La data de 09.07.2021, după plecarea copiilor din tabără, la pensiunea respectivă s-ar fi cazat, până în data de 11.07.2021, inculpatul Țaga Marian împreună cu mai multe persoane (rude și prieteni), fără însă ca vreuna dintre acestea să achite vreo sumă de bani pentru cazare și masă, aceste servicii fiind acoperite din fondurile nerambursabile destinate elevilor.

De asemenea, în perioada 05 – 09 iulie 2021, la pensiune s-ar fi cazat alte cinci persoane, invitate de Tudor Daniela Cristina, costurile cu cazarea și masa fiind acoperite tot din fondurile nerambursabile destinate elevilor.

Ulterior, la data 12.07.2021, edilul Țaga Marian împreună cu ceilalți inculpați, persoane fizice, ar fi aprobat un proces-verbal de recepție servicii de organizare tabără de vară, în care ar fi atestat în mod nereal că acea activitate s-ar fi desfășurat conform condițiilor în baza cărora au fost obținute fondurile europene. Înscrisul respectiv împreună cu alte documente ar fi fost depuse de SC Hofner Com S.R.L la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care a decontat suma de 53.298 lei, aferentă organizării taberei.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene s-a constituit parte civilă cu suma menționată mai sus.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

#primar, #giurgiu, #tabara elevi, #DNA , #coruptie