Nicușor Dan și-a anunțat oficial candidatura la Primăria Capitalei: ”O să avem din nou o campanie de ură, cu atacuri la persoană și cu foarte mulți bani de la rechinii imobiliari”

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 12:51
3037 citiri
Nicușor Dan și-a anunțat oficial candidatura la Primăria Capitalei: ”O să avem din nou o campanie de ură, cu atacuri la persoană și cu foarte mulți bani de la rechinii imobiliari”
Foto: Facebook/Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și-a anunțat miercuri, 28 februarie, candidatura oficială la Primăria Capitalei. Acesta a punctat faptul că până în acest moment nu există și nume de contracandidați anunțați oficial de partidele din coaliția de guvernare, PNL și PSD fiind în pline negocieri.

"O să vedem, nu avem contracandidați și mai sunt trei luni. (...) Este politicianism să dai Bucureștiul la schimb pentru alte funcții sau alte locuri pe listă. Este politicianism să cauți candidat cu trei luni înainte de alegeri. Nu crede nimeni că poți să faci un proiect serios pentru un oraș așa de complex în trei luni", spune primarul.

În ceea ce privește programul său electoral, Nicușor Dan a spus că se prezintă ca o alternativă la fosta administrație și va continua să lupte împotriva dezvoltărilor imobiliare haotice.

"Rechinii imobiliari își caută un executant care să facă cum se făcea. Provocarea mea pentru rechinii imobiliari este următoarea: candidați voi, nu vă mai ascundeți și bucureștenii vor decide. (...)

O să avem din nou o campanie de ură, o campanie cu atacuri la persoană și în campania asta foarte mulți bani de la rechinii imobiliari. Pentru că noi, de fapt, nu am avut o reală opoziție PSD la această administrație. Singura luptă care s-a dat în acești trei ani a fost lupta între actuala administrație și rechinii imobiliari.

Urmează 4 ani în care vom decide dacă mergem pe calea legalității sau ne întoarcem la fel de fel de combinatii care sunt acoperite de iepurași, dinozauri, sau fel de fel", a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan este susținut în acest moment de partidele din opoziție Alianța Dreptei dar și de REPER, anunț făcut de președintele formațiunii Dacian Cioloș. Întrebat despre șansele sale acesta a răspuns că nu poate prevede rezultatul.

"Eu niciodată nu am anticipat cum vor vota, ce vor face alți oameni. Suntem într-o luptă în care contează foarte mult electoratul PSD așa cum a contat și în alți ani. Avem un PSD care este la 30-35 la sută, avem un sondaj care arată că primarul în funcție este la 35-36 la sută.

Am sprijinul mai multor partide de dreapta USR, PMP, Forța Dreptei, REPER, sper ca susținerea să devină să și oficială”, a mai precizat edilul.

Gabriela Firea a fost aleasă oficial de către organizația PSD București drept candidatul pentru Primăria Capitalei. Un alt nume vehiculat este Sebastian Burduja.

"Am avut toate PUZ-urile de sector votate la propunerea ei.(...)Sebastian Burduja încă nu este candidat”, a mai precizat Nicușor Dan.

Despre scumpirile anunțate în urma alocării bugetare pentru anul 2024, Nicușor Dan a declarat că nu vor plăti locuitorii Capitalei în mod direct.

"Nu o să facem asta în ceea ce privește tarife STB sau indemnizația pentru căldură. O să facem tăieri. O să avem un buget pentru că dacă nu avem nu o să plătim salarii. (...) În anii aceștia nu am avut scandaluri (cu consilierii din Consiliul Local -n.r) pe care eu să le fi provocat”, mai spune Nicușor Dan.

Printre prioritățile primarului se află finalizarea lucrărilor la podul Grant, noi șantiere de reabilitări și curățenia în parcuri.

Quarterly Report - Editia 4

Burduja îi cere socoteală lui Nicușor Dan: ”Finanțarea campaniei sale electorale, de unde vin banii şi legăturile pe care le are cu Rusia”
Burduja îi cere socoteală lui Nicușor Dan: ”Finanțarea campaniei sale electorale, de unde vin banii şi legăturile pe care le are cu Rusia”
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei i-a solicitat, miercuri, 15 mai, primarului general Nicuşor Dan să clarifice, în termenul cel mai scurt, situaţia finanţării campaniei...
Nicușor Dan oferă noi detalii despre sumele cheltuite în campania electorală: ”Am împrumutat de la banca la care am cont”
Nicușor Dan oferă noi detalii despre sumele cheltuite în campania electorală: ”Am împrumutat de la banca la care am cont”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a oferit luni informații suplimentare despre finanțarea campaniei sale pentru un al doilea mandat. Cei mai mulți bani au fost strânși în precampanie și...
#Primaria Capitalei, #NIcusor Dan, #alegeri locale, #alianta , #stiri Nicusor Dan