Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Cine supraveghează nenorocirea din traficul Capitalei. "Băiatul" de la Radiodifuziune înșurubat de PNL în compania inventată de Firea

Luni, 01 August 2022, ora 03:17
21376 citiri
Cine supraveghează nenorocirea din traficul Capitalei. "Băiatul" de la Radiodifuziune înșurubat de PNL în compania inventată de Firea
Radu Nicolescu, directorul CMMTB, are un CV colorat din care lipsesc însă competențe legate de managementul traficului FOTO Facebook,

Bucureștiul este al patrulea cel mai aglomerat oraș din Europa, iar șoferii irosesc anual zece zile în trafic.

Acum câteva luni, solicitam Companiei Municipale Managementul Traficului București SA (CMMTB) câteva informații privind traficul din București.

Ne interesa în special cum este posibil ca semafoarele să funcționeze atât de haotic și când vor deveni așa-zisele semafoare inteligente cu adevărat inteligente.

Nu am primit niciodată un răspuns la întrebările noastre.

Apoi, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a lansat niște promisiuni, pe pagina sa de facebook.

Mai întâi recunoștea că „sistemul de semaforizare din București are nevoie de o abordare integrată, sistemică”. Și că se vor investi 50 de milioane de euro pentru semaforizarea a 500 de intersecții legate cu serverul central prin fibră optică.

Până acum nu se vede nicio diferență în trafic, iar bucureștenii pierd zilnic ore în șir la volan risipind combustibilul și ridicând nivelul de poluare din Capitală.

Compania dnei Firea

CMMTB este una dintre companiile Primăriei Capitalei înființată de Gabriela Firea în 2017.

Principala misiune a CMMTB este teoretic aceea de a implementa și a dezvolta un sistem modern de management al traficului în Municipiul Bucureşti.

Prin asta, compania zice că „se vor asigura principalele cerinţe pentru participanţii la trafic printr-o circulaţie rutieră fluentă, precum şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor, creşterea confortului, obţinerea de economii de energie, protecţia mediului, în conformitate cu politica europeană privind o nouă cultură a mobilităţii urbane.”

Cam acestea sunt vorbele, dar lipsesc faptele. Să vedem cine conduce CMMTB ca știm la cine să ne gândim când stăm cu orele în trafic.

La cârma CMMTB se află un director general și un Consiliu de Administrație format din șase membri.

Omul lui Orban

Radu Nicolescu (foto jos) este directorul general al Companiei. El a mai lucrat la Societatea Română de Radiodifuziune, Senat, la Camera Deputaților, la Ministerul Comunicațiilor, la Cancelaria prim-ministrului și a avut un rol important în ultima campanie electorală pentru prezidențiale.

Nicolescu mai este în prezent membru CA al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică - ICI București.

Firma Etis Design, pe care o deține, a sponsorizat cu 25.000 lei postările Facebook despre acțiunile electorale ale lui Iohannis și ale PNL.

Pe de altă parte, Etis Design SRL, a primit peste 1,73 de milioane de lei de la PNL, bani care au ajuns la diverse site-uri sau pentru promovare pe Facebook.

Radu Nicolescu mai este asociat în firma Nidac Impex SRL, alături de Nicolescu Claudiu Vasile.

În 2020, membri PNL și-au arătat nemulțumirea când primarul Ciucu de la Sectorul 6 i-a impus consilieri pe Adina Nicolescu și pe Lucian Dubălaru, soția și respectiv nașul lui Radu Nicolescu.

Daniela Nicolescu, mama lui Radu, a fost o înfocată susținătoare ale lui Ludovic Orban și, după ce au ajuns la putere, a fost răsplătită cu mai multe posturi și funcții bine plătite cum ar fi membru CA la Loteria Română (poziție deținută și în prezent), secretar de stat în Ministerul Economiei, membru CA la Engie și președinte CA Conversim.

Daniela Nicolescu a devenit membru PNL după fuziunea cu PDL, și, pentru binele familiei, s-a gudurat pe lângă Ludovic Orban. După căderea fostului premier, familia Nicolescu s-a lepădat de el.

Cătălin George Ciorcârlan este președintele CA. El mai este asociat și administrator în firmele Geambașu Construct SRL și Box Media Solution SRL. Ciocîrlan provine de la Societatea de Transport București unde lucrează ca inginer.

Pe lângă firmele sale, Ciocârlan a mai lucrat la ADP Sector 6 și la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială din cadrul Ministerului Muncii.

Emanuel Cambosie este membru CA și provine de la PMP. El este de profesie avocat și mai este membru al Biroului Electoral Sector 1. Cabinetul său de avocatură are contracte cu două teatre și două muzee aflate sub autoritatea Consiliului General al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Este vorba despre Teatrul Excelsior, Teatrul Dramaturgilor Români, Muzeul Municipiului București și Muzeul Național al Literaturii Române (din echipa căruia face parte și Cambosie).

Oamenii de la RAR

Radian Tufă a fost șeful RAR dar a mai lucrat ca inspector la Secretariatul General al Guvernului, secretar general la Transporturi, în mediul privat și la Întreprinderea de Transporturi Auto Teleorman.

Considerat pe vremuri un apropiat al lui Adrian Videanu, Tufă este acum liberal făcând parte din conducerea PNL Sector 5.

În perioada 2000-2004 a fost ales consilier local la Roșiorii de Vede din partea PD. În 2004 a candidat pentru funcția de primar al municipiului Roșiorii de Vede, dar în turul al doilea l-a susținut pe Ion Nuțu, din partea PNL, să câștige.

A condus Organizațiile PDL ale sectoarelor 6 și 5, unde a candidat la alegerile parlamentare din 2012 pentru Camera Deputaților.

Pe site-ul Companiei, Tufă nu își expune declarația de avere, dar, când a fost numit în fruntea RAR, în 2020, presa a scris despre fabuloasa sa avere.

El deținea pe atunci un număr de 17 terenuri, dintre care 10 agricole, cu o suprafață totală de peste 18 hectare. Tufă mai are 6 terenuri intravilane și un teren forestier.

Radian Tufă se mai laudă cu un spațiu comercial în Roșiorii de Vede (180 metri pătrați), un apartament în București și alte cinci case în diferite locații: una în Roșiori, o vilă în București, plus alte trei case în Roșiorii de Vede.

Tufă a mai declarat că deține un Mercedes și o barcă, dar și că a strâns ceva bani prin la bănci.

Numele lui Radian Tufă apare în dosarul lui Dorin Cocoș privind banii pentru campania electorală a lui Traian Băsescu din 2009. Într-unul dintre denunțurile de la DNA, Dorin Cocoș a explicat câți bani a dat în campania lui Traian Băsescu din 2009, dar si rolul jucat în această afacere de Vasile Blaga și Elena Udrea. Printre cei cărora le-a dat bani se număra și Radian Tufă, precizând în denunț că „30.000 de euro i-am dat domnului Radian Tufă, secretar general al Ministerului Transportului pentru a transporta containerul cu produsele electorale în țară, precum și costurile de depozitare”.

În prezent, Radian Tufă este asociat în cinci societăți comerciale legate de transporturi, service auto dar și de testări și analize tehnice, adică de ITP, firme care sunt autorizate de RAR.

Valentin Iulian Ciobanu vine și el de la Registrul Auto Român unde este inginer dar și director la o firmă privată.

Pe pagina de FB spune că este Specialist in siguranță rutieră și supleant la Consiliul General al Municipiului București.

În 2020 a candidat la Consiliul General București pe listele USR-Plus.

Sorin Sârbu a lucrat prima oară la Compania de Transport Rutier Constanța, apoi la RAR, la Ministerul Transporturilor (director general al Direcției generale de Infrastructură și Transport Rutier, apoi consilier superior) și consilier la Parlament.

Sârbu este asociat în firma de Touring IT Logistic SRL alături de doi români și Touring Europabus Romania SRL, firma lui Michael Dragoș Anastasiu.

Atanasiu este patronul Eurolines și unul dintre sponsorii lui Nicușor Dan în 2016, iar numele său a fost amintit într-un dosarul DNA în care Nicușor Dan era acuzat de fals în declarații, exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, spălare de bani și înșelăciune.

Stanciu Valentin Viorel nu are o istorie prea bogată dar a candidat la Consiliul General din partea PNL în 2020 și deține o firmă care se ocupă de computere.

Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Primaria Capitalei, #CMMTB, #trafic Bucuresti, #management trafic, #semafoare inteligente, #Radu Nicolescu , #primaria