Primarul Slatinei demisionează din funcție și din PSD. Emil Moț a luat decizia "pentru a stopa presiunile constante ale PNL"

Miercuri, 10 Iulie 2024, ora 15:47
6059 citiri
Primarul Slatinei demisionează din funcție și din PSD. Emil Moț a luat decizia "pentru a stopa presiunile constante ale PNL"
Emil Moţ, primarul municipiului Slatina FOTO Facebook /Emil Moţ

Primarul PSD din Slatina, Emil Moț, renunță la mandat înainte de termen și acuză PNL de presiuni asupra instituției, miercuri, 10 iunie. Noul mandat a fost câștigat la alegerile din 9 iunie de liberalul Mario De Mezzo. Moț crede că gestul său „va pune capăt suspiciunilor pe care PNL le propagă mediatic”.

Emil Moţ nu a precizat când va demisiona din funcţia de primar al municipiului Slatina, nici când va renunţa la calitatea de membru al PSD, însă menţionează că la finalizarea etapelor procedurale liberalii pot să numească viceprimarii municipiului şi să îl desemneze pe unul dintre ei pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de primar.

Primarul în funcţie, aflat la încheierea celui de-al doilea mandat, menţionează că vor demisiona şi ce doi viceprimari social - democraţi, Gigi Vîlceleanu şi Alexandru Berechet.

„Vă anunţ că voi demisiona din calitatea de primar în funcţie al Municipiului Slatina, pentru a facilita o tranziţie administrativă lină şi pentru a pune stop incertitudinilor generate de situaţia inedită a alegerilor recente, care nu-i permit primarului ales să-şi preia mandatul imediat, ci cu o decalare de trei luni. În egală măsură, viceprimarii actuali vor proceda la fel. Este o decizie luată în numele transparenţei administrative şi pentru a stopa presiunile constante ale PNL, reprezentanţii acestui partid, fiind astfel obligaţi, după îndeplinirea etapelor procedurale, să-şi numească, dintre consilierii locali, doi viceprimari dintre care unul cu atribuţii de primar. În acest sens, au şansa să facă administraţie şi să le ofere slătinenilor priceperea, viziunea şi promisiunile menţionate în campania electorală. Este un pas care va facilita implementarea promisiunilor clamate în perioada electorală şi, care, totodată, va pune capăt suspiciunilor pe care PNL le propagă mediatic, în lipsa actelor administrative”, afirmă Emil Moţ în postarea menţionată.

Despre intenţia sa de a demisiona şi din PSD, Emil Moţ susţine că este motivată de dorinţa de a evita „orice anatemă aruncată asupra unei echipe” care a fost votată în Slatina de peste 12.000 de persoane.

„În plus, îmi voi da demisia din calitatea de membru PSD Slatina, pentru a evita orice anatemă aruncată în mod incorect asupra unei echipe care reprezintă vocea a peste 12 mii de cetăţeni. Îmi doresc pentru Slatina şi slătineni proiecte importante, care să crească poziţia de top înregistrată recent, din punct de vedere al prosperităţii. Sunt convins că echipa PSD Slatina va funcţiona, în continuare, după principiul bunei guvernări locale, în care proiectele de dezvoltare să fie susţinute şi/sau îmbunătăţite, astfel încât comunitatea să beneficieze de servicii publice de calitate, infrastructură modernizată şi oportunităţi economice sporite”, a mai menţionat Emil Moţ în postare.

Reacția lui Rareș Bogdan după ce Elena Lasconi a declarat că e nevoie de ”curățenie în PNL”
Reacția lui Rareș Bogdan după ce Elena Lasconi a declarat că e nevoie de ”curățenie în PNL”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, marţi, 23 iulie, despre afirmaţia Elenei Lasconi privind nevoia de curăţenie din PNL, că i s-a părut ”uşor obraznică”. ”Eu o invit...
Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
Florin Manole, liderul PSD Sector 1, a declarat marţi, 23 iulie, că nu crede că există niciun scenariu viabil în care premierul Marcel Ciolacu să îl desemneze comisar european pe...
#primaria slatina, #demisie primar, #Emil Mot PSD, #mario de mezzo, #PNL , #demisie
  1. Reacția lui Rareș Bogdan după ce Elena Lasconi a declarat că e nevoie de ”curățenie în PNL”
  2. Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
  3. Rareș Bogdan, ales vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European
  4. Înalt oficial din Guvernul SUA la București: ”Statul român are potențialul de a deveni un important hub regional în domeniul energiei”
  5. Dan Barna a fost ales vicepreședintele grupului Renew din Parlamentul European. Poziția dobândită de Vlad Voiculescu
  6. De ce a fost dată afară din AUR Diana Șoșoacă. Explicația oficială
  7. Alexandru Rafila, investigat de procurorii lui Kovesi. USR: ”A tăiat 740 de milioane de euro de la construcţia de spitale şi a dat pentru consultanţă”
  8. AUR, acuzat că păcălește alegătorii români pentru a le colecta datele personale. ”Este versiunea 2024 a Caritas”
  9. Carmen Dan se leapădă de Liviu Dragnea: ”Nu mai pot urma o himeră”
  10. Cristoiu despre Marcel Ciolacu la prezidențiale: "Vrea o rezoluţie a congresului PSD care să-i ceară să candideze"