Guvernul, obligat de instanță să organizeze alegeri la Primăria Sectorului 5: ”Să respecte măcar în al 12-lea ceas legile”

Miercuri, 01 Martie 2023, ora 17:16
2135 citiri
Guvernul, obligat de instanță să organizeze alegeri la Primăria Sectorului 5: ”Să respecte măcar în al 12-lea ceas legile”
Statuetă FOTO Unsplash

Guvernul a fost obligat de Curtea de Apel Bucureşti să organizeze alegeri la Primăria Sectorului 5, potrivit unui comunicat al USR Bucureşti transmis, miercuri, AGERPRES.

În procesul prin care candidatul USR pentru Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, solicita instanţei să oblige Guvernul să organizeze alegeri pentru forul local, conform legii, Curtea de Apel Bucureşti i-a dat acestuia câştig de cauză.

Instanţa a motivat că au fost încălcate prevederi din Codul administrativ care impun organizarea alegerilor în 90 de zile de la momentul vacantării postului de primar al Sectorului 5.

"Instanţa confirmă abuzul pe care îl face Guvernul PSD PNL prin neorganizarea alegerilor pentru Primăria Sectorului 5. Îi somez pe Ciucă şi Bode să respecte măcar acum, în al 12-lea ceas, legile şi Constituţia României şi să nu mai blocheze dreptul cetăţenilor Sectorului 5 de a-şi alege primarul", a declarat Alexandru Dimitriu.

#primarie sector 5, #alegeri, #Guvernul Romaniei , #stiri alegeri
Comentarii
I
ion_dobre
rank 2