Prințul Andrew ar putea rămâne fără titlul nobiliar dacă pierde un proces intentat împotriva sa de o victimă a abuzului sexual

Marti, 04 Ianuarie 2022, ora 11:10
2432 citiri
Prințul Andrew ar putea rămâne fără titlul nobiliar dacă pierde un proces intentat împotriva sa de o victimă a abuzului sexual
Prințul Andrew al Marii Britanii/ FOTO: NBC

Prințului Andrew al Marii Britanii i se poate cere să renunțe la titlul său dacă pierde un proces intentat împotriva sa de o victimă a abuzului sexual, potrivit rapoartelor.

În urma condamnării fostei iubite a lui Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell, pentru trafic sexual, prințul a fost supus, din nou, presiunilor pentru relația sa atât cu ea, cât și cu defunctul multimilionar pedofil.

În prezent, rapoartele spun că la Curte regală britanică sunt în discuții despre ce se va întâmpla dacă pierde procesul civil lansat de Virginia Giuffre în septembrie 2021, care susține că a fost forțată să întrețină relații sexuale cu ducele de trei ori, în timp ce era abuzată de Epstein.

Ducele a negat acuzațiile și insistă că nu a întâlnit-o niciodată, în timp ce avocații săi sunt încrezători că l-au convins pe judecător să renunțe la acest caz. Cu toate acestea, potrivit The Sunday Times, ducelui i se poate cere să renunțe la titlul său dacă va pierde.

Sursa a mai raportat că lui Andrew i se va cere să renunțe să mai patroneze organizații de caritate și, în plus, nu va putea pleca în străinătate din cauza „riscului extrădării”, ceea ce ar duce la „o formă de exil intern”.

Înțelegere salvatoare?

O înțelegere legală din urmă cu 12 ani între Virginia Giuffre și Jeffrey Epstein, miliardarul pedofil condamnat pentru abuzuri sexuale și mort în închisoare, a fost făcută publică luni de prințul Andrew în procesul intentat de Giuffre împotriva fiului mai mic al Reginei Elisabeta a II-a. În document se precizează că femeia a primit jumătate de milion de dolari în urma procesului împotriva lui Epstein, conform The Guardian.

„Acest document demonstrează că, în schimbul a 500.000 de dolari...ea a fost de acord că nu va da în judecată pe niciuna dintre persoane, și asta include pe oricine a acuzat sau ar putea acuza, inclusiv (membrii ai comunității academice) și regalitatea”, susține avocatul Alan Dershowitz, pe care Giuffre l-a acuzat de conduită sexuală greșită facilitată de Epstein, acuzație negată de acela în mod repetat.

Dezvăluirea vine în procesul intentat de Virginia Giuffre împotriva Prințului Andrew, acțiune în instanță depusă pe 9 august la o instanță federală din Manhattan.

Giuffre l-a acuzat de multă vreme pe Epstein și pe fosta sa iubită Ghislaine Maxwell – condamnată pentru trafic de persoane în scop sexual – că au forțat-o să facă sex cu prințul când aceasta avea 17 ani.

Andrew a depus înțelegerea legală dintre Giuffre și Epstein ca parte a încercării sale de a dezminți cazul ei, argumentând că îl apără. Avocații prințului susțin că înțelegerea conține prevederi care o împiedică pe Giuffre să depună plângere împotriva multor asociați ai lui Epstein.

Pe 29 decembrie 2021, un tribunal federal din Manhattan a găsit-o pe Maxwell, fiica magnatului de presă Robert Maxwell, vinovată de cinci capete de acuzare - inclusiv trafic sexual cu fete de 14 ani. Maxwell, în vârstă de 60 de ani, spune că este nevinovată. Avocaţii ei au anunțat că vor face recurs.

Epstein, care i-a avut printre asociaţi şi pe foştii preşedinţi Donald Trump şi Bill Clinton, a fost arestat în iulie 2019 pentru trafic sexual de adolescente. S-a sinucis la aproximativ o lună după arestarea sa într-o închisoare din New York, în timp ce aştepta să fie judecat.

Citește și:
Mesaj sfidător al Simonei Halep. Cum se va prezenta românca la procesul de dopaj FOTO
Mesaj sfidător al Simonei Halep. Cum se va prezenta românca la procesul de dopaj FOTO
Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) trece printr-o perioadă dificilă din cauza suspendării pentru dopaj, dar nu și-a pierdut optimismul și buna dispoziție. După mai bine de o lună și...
Procesul rapperului iranian acuzat că e ”inamicul lui Allah” și de ”complot pe pământ” a început cu ușile închise. Riscă pedeapsa capitală
Procesul rapperului iranian acuzat că e ”inamicul lui Allah” și de ”complot pe pământ” a început cu ușile închise. Riscă pedeapsa capitală
Un rapper iranian, Toomaj Salehi, arestat la sfârşitul lui octombrie după ce şi-a exprimat susţinerea faţă de manifestaţii împotriva regimului, riscă să fie condamnat la moarte într-un...