Prințul Charles a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Ce a discutat șeful statului cu moştenitorul Coroanei Britanice VIDEO

Miercuri, 25 Mai 2022, ora 16:58
5351 citiri
Prințul Charles a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Ce a discutat șeful statului cu moştenitorul Coroanei Britanice VIDEO
Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România FOTO Administrația Prezidențială

Prințul Charles a fost primit miercuri, 25 mai, la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. Ulterior, moştenitorul Coroanei Britanice s-a întâlnit și cu premierul Nicolae Ciucă.

Preşedintele României a apreciat dedicarea şi implicarea Alteţei Sale Regale în promovarea biodiversităţii şi a mediului rural românesc, precum şi în activităţi caritabile în ţara noastră, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis felicitări Alteţei Sale Regale cu ocazia Jubileului de Platină al Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a şi a evocat excelentele relaţii bilaterale şi Parteneriatul Strategic româno-britanic. Preşedintele României a subliniat rolul de liant al relaţiei bilaterale pe care îl are comunitatea de români din Marea Britanie, bine integrată şi având o contribuţie pozitivă în sectoarele esenţiale ale economiei şi ale societăţii britanice.

În ceea ce priveşte situaţia gravă de securitate generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, Preşedintele Klaus Iohannis l-a informat pe ASR Prinţul de Wales despre ajutorul acordat Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni de către România, inclusiv privind coordonarea, prin hub-ul umanitar de la Suceava, a eforturilor de sprijin din partea mai multor state în beneficiul Ucrainei.

Preşedintele României a apreciat dedicarea şi implicarea Alteţei Sale Regale în promovarea biodiversităţii şi a mediului rural românesc, precum şi în activităţi caritabile în ţara noastră. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu ASR Prinţul de Wales despre soluţii pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice şi pentru conservarea biodiversităţii, aplicabile în România, Regatul Unit şi la nivel internaţional, subliniind angajamentul ţării noastre în a atinge obiectivele europene în materie de schimbări climatice.

Preşedintele României a subliniat că finanţarea proiectelor verzi, inclusiv împădurirea terenurilor degradate şi reconstrucţia de habitate, sunt priorităţi prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cu alocări financiare substanţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis şi ASR Prinţul de Wales au discutat, de asemenea, despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaţionale privind schimbările climatice, menite a creşte gradul de conştientizare, dar şi pentru a pregăti tinerele generaţii pentru locurile de muncă verzi, disponibile pe piaţa muncii, capabile să genereze creştere economică sustenabilă.

Ulterior, Prinţul Charles a fost primit de premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria.

Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Consort îl vor primi, miercuri, la Palatul Elisabeta pe Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales, aflat într-o nouă vizită în ţara noastră, anunţă Biroul de presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

Prinţul de Wales a vizitat Palatul Elisabeta în anii 2011, 2016, 2017 şi 2018.

Moştenitorul coroanei britanice este prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în ţara noastră, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#printul Charles Romania, #Klaus Iohannis presedinte, #Nicolae ciuca premier , #stiri Klaus Iohannis