Meghan Markle a castigat procesul pentru drepturile de autor asupra unei scrisori adresate tatalui ei

Joi, 06 Mai 2021, ora 09:25
2175 citiri
Meghan Markle a castigat procesul pentru drepturile de autor asupra unei scrisori adresate tatalui ei
Meghan Markle a castigat un proces cu tabloidul Mail on Sunday FOTO Facebook/CBS (captura)

Justitia britanica a decis miercuri ca Meghan Markle detine toate drepturile de autor asupra unei scrisori adresate tatalui ei, Thomas, dandu-i astfel definitiv castig de cauza in procesul intentat tabloidului Mail on Sunday, care a publicat acel document, informeaza AFP.

Fosta actrita americana, in varsta de 39 de ani, castigase deja pe 11 februarie prima parte a acestei actiuni in instanta, pentru atingeri aduse vietii private, deschisa impotriva Mail on Sunday. Ducesa de Sussex i-a reprosat tabloidului mentionat ca a publicat un e-mail expediat in 2018, in care ii cerea tatalui ei, Thomas Markle, sa inceteze sa mai vorbeasca si sa mai minta in mass-media despre relatia lor tensionata.

Judecatorul Mark Warby, de la Inalta Curte de Justitie din Londra, a afirmat cu acea ocazie ca publicarea scrisorii a incalcat drepturile de autor si ca un proces suplimentar era necesar pentru a stabili detinatorul acelor drepturi, dupa ce Associated Newspapers a argumentat ca Meghan a fost ajutata de echipa ei de PR pentru a redacta textul in cauza.

Miercuri, judecatorul a decis ca drepturile de autor asupra scrisorii nu apartin coroanei britanice, ci lui Meghan Markle.

Astfel, el i-a dat definitiv castig de cauza sotiei printului Harry in procesul intentat tabloidului Mail on Sunday, care a fost obligat in martie sa publice pe prima sa pagina un comunicat prin care sa isi informeze cititorii ca a pierdut procesul impotriva ducesei de Sussex.

Potrivit lui Ian Mill, avocatul lui Meghan Markle, serviciile aflate in serviciul reginei "au respins orice revendicare a drepturilor de autor in numele coroanei britanice". Fostul secretar pentru comunicare al cuplului regal, Jason Knauf, a afirmat prin intermediul avocatilor lui ca nu a scris si nu a participat la redactarea acelei scrisori.

Avocatul angajat de Associated Newspaper, compania care editeaza tabloidul Mail on Sunday, a considerat "regretabil" faptul ca Jason Knauf nu a clarificat mai devreme acest aspect.

Printul Harry, in varsta de 36 de ani, al saselea in ordinea de succesiune la tron, a denuntat in mai multe randuri presiunea exercitata de mass-media asupra lui si a sotiei sale si a dezvaluit ca acesta a fost principalul motiv care l-a facut sa se retraga din randul membrilor activi ai casei regale, in aprilie 2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai ar putea fi audiați astăzi, în termenul care poate fi ultimul înainte de pronunțarea sentinței
Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai ar putea fi audiați astăzi, în termenul care poate fi ultimul înainte de pronunțarea sentinței
Un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, este programat, joi, de la ora 10.00, la...
Meghan Markle intră într-o nouă afacere. Produsul delicios promovat de Ducesa de Sussex
Meghan Markle intră într-o nouă afacere. Produsul delicios promovat de Ducesa de Sussex
Meghan Markle, Ducesa de Sussex, lansează primul produs din noul său brand de lifestyle. Markle ar putea vinde dulceață de căpșuni, conform unor influenceri de pe platforma X, fostă Twitter....
#Meghan Markle, #scrisoare, #drepturi de autor, #proces , #Meghan Markle