Prinţul Harry şi Meghan Markle, prima apariţie publică în Marea Britanie după ”Megxit”. Cum a reacționat mulțimea

Vineri, 03 Iunie 2022, ora 16:19
4856 citiri
Prinţul Harry şi Meghan Markle, prima apariţie publică în Marea Britanie după ”Megxit”. Cum a reacționat mulțimea
Prințul Harry și Meghan Markle

Prinţul Harry şi Meghan Markle au apărut pentru prima dată în public în Marea Britanie de când au renunţat la rolurile lor ca „senior royals” în martie 2020, eveniment supranumit ”Megxit”, scrie Variety.

Cuplul, care este stabilit în California, a revenit în Marea Britanie pentru festivităţile prilejuite de Jubileul de Platină, 70 de ani de domnie pe tron ai reginei Elizabeth II.

Deşi au fost discreţi în timpul ceremoniei „Trooping the Color” de joi, ei şi-au făcut apariţia la Serviciul Naţional de Ziua Recunoştinţei de vineri la Catedrala Sf. Paul, unde intrarea lor a atras urale puternice din partea mulţimii adunate afară.

Membrii cu funcţii ai familiei regale s-au adunat la catedrala emblematică pentru slujbă, deşi regina a lipsit după ce a anunţat joi seara că a simţit „disconfort” în timpul activităţilor de joi şi că nu va asista la slujbă.

În Catedrala St. Paul, prinţul Harry şi Markle, care au fost surâzători în timp ce au vorbit cu membrii clerului înainte de a intra, s-au aşezat în al doilea rând, alături de prinţesele Beatrice şi Eugenie şi soţii lor.

De asemenea, la slujba de Ziua Recunoştinţei sunt prezenţi şi prim-ministrul britanic Boris Johnson şi soţia sa Carrie, a căror apariţie, însoţită de urale, a atras şi huiduieli din partea mulţimii de afară. Prim-ministrul a fost implicat într-o serie de scandaluri „Partygate” în ultimele luni, în legătură cu petrecerile din Downing Street 10 în perioada de carantină.

Regina Elisabeta a II-a a apărut, joi, la celebrul balcon de la Palatul Buckingham, în prima zi a celebrărilor pentru 70 de ani de domnie, aclamată de zeci de mii de persoane, un eveniment fără precedent în istoria Regatului Unit.

Niciodată un suveran britanic nu a domnit atât de mult. Este puţin probabil ca un altul să atingă o astfel de longevitate: Charles, prinţul moştenitor are 73 de ani, fiul său în curând 40 de ani.

Dimensiunea istorică şi patriotică a acestui Jubileu de Platină se afirmă prin omagii, reviste comemorative, expoziţii, retrospective, emisii speciale, concerte şi concursuri de tot felul. Pentru acest weekend, străzile vor fi pavoazate cu mari portrete ale reginei, faţadele decorate, chiar şi în mediul rural englezesc, iar pieţele vând suveniruri tricolore şi vesela care poartă efigia suveranei.

Liturghia de vineri va aduce un omagiu celor 70 de ani de serviciu ai reginei. Aproximativ 2.000 de persoane, inclusiv personalităţi guvernamentale de rang înalt, au fost prezente la slujbă.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Scandal la vârf între două mari puteri occidentale. Cine se abține să nu îl lovească pe Putin
Scandal la vârf între două mari puteri occidentale. Cine se abține să nu îl lovească pe Putin
Războiul lui Putin din Ucraina, pe lângă faptul că este unul sângeros și devastator, este și un test privind unitatea țărilor occidentale în fața agresiunii Rusiei și a posibilei...
Porecla pe care Regele Charles i-a dat-o nurorii sale Meghan Markle. ”Din cauza durității și rezistenței ei”
Porecla pe care Regele Charles i-a dat-o nurorii sale Meghan Markle. ”Din cauza durității și rezistenței ei”
Regele Charles i-a dat ducesei de Sussex o poreclă pe vremea când Meghan și Prințul Harry erau încă membri activi ai familiei regale. Meghan și Harry au făcut un pas înapoi în ianuarie...
#Printul Harry, #Meghan Markle, #reactie, #Marea Britanie , #stiri externe