Prințul Harry, lăsat fără pază când vizitează Marea Britanie. Trebuie să achite din propriul buzunar pentru protecție

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 09:48
4282 citiri
Prințul Harry, lăsat fără pază când vizitează Marea Britanie. Trebuie să achite din propriul buzunar pentru protecție
Prințul Harry și Megan Markle FOTO Facebook /Sussexroyal

Justiţia britanică, care în februarie a refuzat să îi acorde prinţului Harry protecţie poliţienească sistematică în timpul vizitelor sale în Marea Britanie, a respins luni, 15 aprilie, apelul ducelui de Sussex şi l-a obligat pe acesta să plătească aproape toate cheltuielile de judecată în acest caz.

Prinţul Harry, fiul cel mic al Regelui Charles al III-lea, şi soţia sa Meghan au pierdut protecţia sistematică, pe cheltuiala contribuabilului britanic, după ce au decis să se retragă din familia regală în 2020 şi să se mute în Statele Unite. Harry, care vizitează rar Marea Britanie, a contestat decizia autorităţilor de a-i acorda de acum înainte protecţie de la caz la caz.

La sfârşitul lunii februarie, Înalta Curte din Londra a decis că această decizie „nu a fost iraţională”, că „nu a fost viciată de nedreptate” şi că strategia adoptată de poliţie, de la caz la caz, „a fost şi este justificată din punct de vedere juridic”.

Ulterior, un purtător de cuvânt al prinţului a indicat că Harry va face apel, spunând că Harry nu a „cerut un tratament special”, ci doar o aplicare „corectă şi legală” a normelor de protecţie.

Cu toate acestea, instanţa a respins apelul prinţului, un purtător de cuvânt explicând că acesta a fost „în mare parte o recapitulare a argumentelor prezentate de reclamant la proces”.

Prinţul va trebui să plătească cheltuielile de judecată ale Internelor

Magistratul însărcinat cu acest caz a reiterat că autorităţile au fost „justificate” să nu-i mai acorde protecţie sistematică. Cu toate acestea, prinţul mai poate face apel la Curtea de Apel. De asemenea, judecătorul i-a ordonat luni lui Harry să plătească 90% din cheltuielile de judecată suportate de Ministerul de Interne în acest caz.

Hotărârea din februarie a fost a doua înfrângere juridică pentru Prinţul Harry în ceea ce priveşte măsurile de securitate pe care le ia atunci când călătoreşte în Marea Britanie. Într-un alt caz, în luna mai, instanţele i-au refuzat dreptul de a beneficia de protecţie din partea poliţiei, plătind pentru aceasta din fonduri proprii.

Ultima vizită cunoscută a prinţului în Marea Britanie a avut loc în 6 februarie, când s-a întors pentru scurt timp la Londra pentru a-l vedea pe tatăl său, Charles, care tocmai fusese diagnosticat cu cancer.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea reacționează în cazul jurnalistei care ar fi fost violată de fostul redactor șef al Vice: ”O mărturie șocantă”
Gabriela Firea reacționează în cazul jurnalistei care ar fi fost violată de fostul redactor șef al Vice: ”O mărturie șocantă”
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a reacționat în cazul jurnalistei care îl acuză pe fostul redactor șef al publicației Vice că ar fi violat-o în anul 2015. Firea...
Ce surpriză i-a făcut Recep Erdogan lui Marcel Ciolacu. Premierul PSD, într-o ipostază neobișnuită VIDEO
Ce surpriză i-a făcut Recep Erdogan lui Marcel Ciolacu. Premierul PSD, într-o ipostază neobișnuită VIDEO
Premierul PSD Marcel Ciolacu efectuează o vizită oficială în Turcia, la invitația președintelui Recep Erdogan. Oficialul român a fost primit cu onoruri precum un șef de stat. Protocolul de...
#Printul Harry, #printul Harry Marea Britanie, #familia regala britanica , #stiri vedete