Prințul Harry, discurs în memoria lui Nelson Mandela, de la tribuna ONU: ”Lumea noastră este în flăcări” VIDEO

Luni, 18 Iulie 2022, ora 22:34
2733 citiri
Prințul Harry, discurs în memoria lui Nelson Mandela, de la tribuna ONU: ”Lumea noastră este în flăcări” VIDEO
Prințul Harry de la tribuna ONU FOTO / captură Twitter The Royal Family Channel

Nepotul reginei Elizabeth a II-a, prinţul Harry, a deplâns luni, 18 iulie, la tribuna Adunării Generale a ONU, în cadrul unei ceremonii anuale de omagiere a lui Nelson Mandela, faptul că ”lumea noatră este din nou în flăcări” şi a evocat modificările climatice, Războiul rus în Ucraina şi pandemie covid-19, relatează AFP.

Harry a venit la ONU împreună cu soţia sa, Meghan Markle, şi a povestit cum o fotografie a fostului lider sud-african împreună cu mama sa, Siana, în 1997, i-a marcat vaţa.

”Când am văzut fotografia pentru prma oară, ceea ce m-a izbit imediat a fost bucuria de pe faţa mamei mele”, a declarat el, continuându-şi discursul sobru.

”De la oribilul Război din Ucraina, la reculul drepturilor constituţionale aici, în Statele Unite, asistăm la un atac mondial împotriva democraţiei şi libertăţii, cauza vieţii lui Mandela”, a denunţat prinţul Harry.

”Consecinţele deciziilor luate de către unele dintre cele mai puternice persoane în unele dintre cele mai bogate ţări se resimt încă profund pe continentul african”, a adăugat el.

”Pandemia (covid-19), războiul şi inflaţia au aruncat Africa într-o criză energetică şi alimentară”, a continuat prnţăul Harry, apreciind că seceta pe acest continent este ”reflexia condiţiilor meteorologice extreme observate în întreaga lume”.

”În timp ce noi ne aflăm astăzi, aici, lumea noastră este din nou în flăcări”, iar ”această criză nu face decât să se agraveze dacă liderii noştri nu conduc, dacă ţărie reprezentate prin mandate în această sală nu iau decizii îndrăzneţe şi transformatoare”, a decarat el.

”Lumea noastră trebuie să salveze omenirea”, a cerut ducele de Sussex.

El a dat asigurări că a găsit ”mereu speranţă pe continentul” african, în diversele sale vizite, ”deoarece, în pofida dficultăţilor persistente, există oameni în întreaga Africă care încarnează spiritul, ideile şi idealurile lui Mandela, care se sprijină pe progresul pe care a contribuit să-l facă posibil”, a subliniat Harry.

Planurile lui Putin după alegeri: Discordie în Africa și Orientul Mijlociu, distrugerea ONU și arme nucleare în spațiu
Planurile lui Putin după alegeri: Discordie în Africa și Orientul Mijlociu, distrugerea ONU și arme nucleare în spațiu
Vladimir Putin urmează să devină președintele Rusiei pentru încă șase ani. Alegerile pe care la va câștiga pe 17 martie sunt fictive. Dar, cu toate acestea, ar trebui să fie un semnal de...
Decizie surprinzătoare luată de Megan Markle, soția prințului Harry
Decizie surprinzătoare luată de Megan Markle, soția prințului Harry
Meghan Markle, soţia prinţului Harry, a lansat joi un nou brand de lifestyle denumit după casa californiană a cuplului, a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al ducesei. O pagină...
#Printul Harry, #ONU, #discurs, #omagiere, #lume, #flacari , #stiri printul Harry