Casa Regala britanica, in razboi cu presa - Harry le-a stricat vacanta tuturor

Sambata, 25 August 2012, ora 18:22
4122 citiri
Casa Regala britanica, in razboi cu presa - Harry le-a stricat vacanta tuturor

Printul Charles, care s-a retras pentru vacanta de anul acesta la resedinta sa din Birkhall, Scotia, nu a avut parte de linistea pe care si-o dorea. Publicarea fotografiilor in care fiul sau, Harry, apare dezbracat la Las Vegas, il constringe sa-si faca un plan pentru a interveni.

Printul Charles a vorbit deja la telefon cu mezinul sau si considera ca este necesar sa aiba o discutie ca "de la barbat la barbat". Nu este sigur daca printul Harry se va deplasa in Scotia pentru aceasta intalnire sau va astepta ca tatal sau sa revina din vacanta, aflam din Daily Mail.

Dincolo de obligatia de tata, de a-si mustra fiul dupa o asemenea escapada, printul Charles trebuie sa gestioneze si conflictul aparut intre Casa Regala si presa din Marea Britanie.

Dupa publicarea pe Internet a cliseelor surprinse cu printul Harry la Las Vegas, in urma unei partide de biliard "pe dezbracate", reprezentantii monarhiei au apelat la Press Complaints Commission (PCC), organismul de control al presei britanice, pentru a impiedica aparitia fotografiilor in presa scrisa.

Acest lucru nu s-a intamplat, deoarece cotidianul cel mai citit din Marea Britanie, "The Sun", a postat o poza cu printul Harry dezbracat chiar pe prima pagina, invocand libertatea presei: "Am publicat fotografiile deoarece cititorii nostri au dreptul sa le vada. Acesta este motivul pentru care am reluat aceasta poveste simpla", s-a justificat "The Sun". Ramane de vazut cum v-a reactiona monarhia britanica in continuare.

Familia regala este tensionata: Charles este "frustrat" de scandalul provocat de fiul sau mai mic, printul William este dezamagit, insasi Harry este nervos si "se teme pentru viitorul sau in armata", reprosand garzilor sale de corp ca nu au fost suficient de vigilente pentru a evita dezvaluirea fotografiilor.

Regina Elisabeta a II-a, cu rigoarea caracteristica, pare a ignora aceasta patanie a nepotului sau, indeplinindu-si in continuare sarcinile oficiale. Recent a participat la deschiderea Jocurilor Paralimpice. Sotul sau, printul Philip, duce de Edinburgh, din cauza problemelor de sanatate pricinuite de o infectie urinara, nu o mai poate insoti la astfel de evenimente.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Printul Charles scandal Harry, #tensiuni monarhia britanica, #conflict Casa Regala presa , #Casa Regala