Care sunt numele pe care bebelusul regal le-ar putea primi la botez

Marti, 23 Iulie 2013, ora 12:58
2075 citiri
Care sunt numele pe care bebelusul regal le-ar putea primi la botez
Foto: The Sun

Acum ca suspansul in privinta sexului copilului a fost spulberat, urmatoarul subiect de discutie este numele baietelului.

Exista o serie de speculatii in aceasta privinta. Presa internationala a trecut deja in revista cateva dintre numele cu cele mai mari sanse de a fi date prin botez micutului.

"William si Kate sunt un cuplu modern, dar cred ca se vor dovedi traditionalisti in ceea ce priveste alegerea numelui copilului", a declarat Claudia Joseph, biografa lui Kate, potrivit CNN.

Potrivit specialistilor in monarhii, faptul ca este baiat restrange considerabil numarul numelor traditionale posibile pe care le-ar putea primi.

Oricum, cel mai probabil nici nu va fi vorba despre un singur nume. Capetele incoronate ale Marii Britanii au de obicei mai multe. Spre exemplu, printul Charles este de fapt Charles Philip Arthur George. Iar regina este de fapt Elizabeth Alexandra Mary. Tatal reginei avea si el cinci nume.

Numele George and James sunt cele care conduc in lista caselor de pariuri. Multi conducatori ai Marii Britanii au avut numele de George. Si daca nu s-au numit asa de la nastere, l-au preluat atunci cand s-au urcat pe tron. Spre exemplu, atunci cand printul Charles va urca pe tron, se va intitula regele George al VII-lea. Si regele George al VI-lea fusese de fapt botezat Albert.

Totusi, istoria a scos cateva nume de pe lista. Spre exemplu, sunt sanse foarte mici ca bebelusul sa fie numit Edward dupa o scandaloasa abdicare. Numele Richard, Charles si John sunt de asemenea asociate cu domnii nepopulare sau tiranice.

Oricum, numele de Charles este luat de tatal lui William, iar regele John a fost unul dintre cei mai nepopulari regi din istorie. Nici Henry nu este un nume probabil dupa domnia lui Henry al VIII-lea.

Cei mai multi sustin ca William si Kate nu vor alege un nume la moda pentru copilul lor. Oricum, daca ar face-o, in 2013, cele mai populare nume in Marea Britanie sunt: Noah, Oscar si Oliver.

Titlul oficial pe care il va detine fiul printului William va fi "Alteta sa regala printul de Cambridge", potrivit serviciul de presa al Palatului St. James.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#bebelus regal baiat nume casa regala, #Kate William nastere botez nume , #Kate Middleton
Comentarii