Copilul lui Kate Middleton ar putea suferi de boli psihice

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 16:39
6966 citiri
Copilul lui Kate Middleton ar putea suferi de boli psihice

Kate Middleton, sotia printului William, insarcinata in 3 luni, sufera de hyperemesis gravidarum, adica greturi matinale extrem de severe, pentru care a si fost interbnata cateva zile, joi parasind spitalul. Acestea afecteaza circa 1% dintre gravide si poate avea urmari grave.

Kate Middleton a iesit din spital

Conform LiveScience, simptomele apar de obicei in a doua parte a sarcinii si in majoritatea cazurilor nu dau complicatii nici fatului, nici mamei. Insa in cazuri rare hyperemesis gravidarum poate duce la malnutritie si deshidratare, fiind asociat cu mai multe boli.

Un prim astfel de pericol este nasterea inainte de termen. In cadrul unui studiu realizat pe 81.000 de femei s-a descoperit ca riscul de a naste inainte de 34 de saptamani, la femeile care se plangeau de stari de greata si vomitau, era cu 23% mai mare comparativ cu cel al femeilor cu o sarcina mai usoara din acest punct de vedere.

Desi nu se cunosc motivele pentru care in cazul unor femei greturile sunt mai severe, se crede ca exista o legatura intre alimentatia necorespunzatoare si greutatea prea mica si acestea.

Un alt efect secundar al afectiunii este si riscul de boli psihice in cazul copilului. Un studiu publicat anul trecut a aratat ca bebelusii nascuti de mame care sufera de aceasta afectiune sunt de 3,5 ori mai predispusi sa aiba probleme de comportament sau emotionale, sa sufere de anxietate sau depresie pe parcursul vietii. Explicatia ar fi aceea ca starea resimtita de mama afecteaza dezvoltarea creierului fetusului.

In plus, femeile afectate de aceasta afectiune ajung sa se confrunte la randul lor cu probleme psihologice in urma sarcinii, care le afecteaza relatia cu copilul si, implicit, dezvoltarea optima, din punct de vedere emotional, a celui din urma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Kate Middleton greturi severe, #Kate Middleton hyperemesis gravidarum, #hyperemesis gravidarum efecte fat, #hyperemesis gravidarum efecte secundare, #rirscuri hyperemesis gravidarum Kate Middleton , #Kate Middleton