Kate Middleton a nascut: Primul nepot al mostenitorului tronului Marii Britanii este un baiat

Luni, 22 Iulie 2013, ora 22:47
15952 citiri
Kate Middleton a nascut: Primul nepot al mostenitorului tronului Marii Britanii este un baiat
Foto: Arhiva

Mult-asteptatul bebelus regal, fiul printului William si al sotiei sale, Catherine Middleton, s-a nascut luni dupa-amiaza, la spitalul St Mary's din Londra, acelasi in care Lady Diana i-a adus pe lume pe cei doi fii ai sai.

Nepotul printului Charles s-a nascut la ora 16:24, ora locala (ora 18:24, ora Romaniei - n.red.), transmite The Daily Beast, avand o greutate la nastere de 3,7 kilograme.

Atat ducesa de Cambridge cat si cel mai nou mostenitor al tronului britanic se simt bine si vor ramane in spital peste noapte. Kate a intrat in travaliu inainte de ora 6:00 (ora 8:00, ora Romaniei - n.red.), luni dimineata, cand a si ajuns la spital.

In asteptarea bebelusului regal: Kate in travaliu, internata in spital (Video)

Sotul sau, printul William, a asistat la nastere, iar regina Elisabeta a II-a, ducele de Edinburgh, printul Charles, ducesa de Cornwall si printul Harry, precum si alti membri ai familiei regale si ai familiei ducesei de Cambridge au fost informati in legatura cu evenimentul.

De altfel, printul William a sunat-o prima oara pe bunica sa, regina Elisabeta a II-a. Bunicul bebelusului regal, printul Charles al Marii Britanii, s-a aratat incantat de sosirea pe lume primului sau nepot.

"Este un moment incredibil si special pentru William si Catherine si suntem asa de fericiti pentru ei cu ocazia nasterii baietelului lor. (...) Sunt extrem de mandru si fericit sa fiu bunic pentru prima oara si asteptam cu nerabdare sa vedem bebelusul in viitorul apropiat", a declarat printul de Wales.

Fiul lui William si Kate, nascut la acelasi spital ca si tatal sau

Bebelusul regal a vazut lumina zilei in aripa privata Lindo a spitalului din Paddington, aflat in vestul capitalei britanice.

Ducesa si printul William nu au dat publicitatii sexul copilului pana in momentul nasterii, deoarece au vrut sa fie o surpriza. Bebelusul regal a fost adus pe lume de Marcus Setchell, fostul ginecolog al reginei.

Printul William si sotia sa Catherine Middleton se bucura de primul copil la doi ani si jumatate de la casatorie. Amandoi in varsta de 31 de ani, s-au casatorit pe 29 aprilie 2011, in cadrul unei fastuoase ceremonii, considerate cea mai mare nunta regala din Londra din ultimele trei decenii.

Nasterea bebelusului regal, o adevarata comoara pentru economia Marii Britanii (Galerie foto)

Copilul lor este primul nepot al mostenitorului tronului britanic, printul Charles, si al printesei Diana, care si-a pierdut viata intr-un accident de masina, in 1997. Cel mai mic dintre urmasii tronului britanic a sosit pe lume in acelasi spital in care s-au nascut tatal sau, printul William, si unchiul - printul Harry.

Kate Middleton va naste in acelasi spital ca si Lady Diana

Copiii nascuti in aceeasi zi cu mostenitorul cuplului Kate Middleton - printul William al Marii Britanii vor primi un penny de argint "norocos", pentru a sarbatori nasterea din familia regala. Monedele, daruite in pungute bleu, vor avea imprimat anul si vor fi in numar de 2.013. Pe o felicitare alaturata va sta scris: "Penny norocos din argint".

Ce primesti daca ai norocul sa te nasti in aceeasi zi cu copilul lui Kate si William

Shane Bissett, reprezentanta a companiei ce produce monedele, Royal Mint, a spus: "Nasterea este o ocazie fericita pentru intreaga natiune. Este o zi speciala si pentru multe mame si multi tati din intreaga tara, care isi primesc bebelusul in aceeasi zi." Aproape 2.000 de bebelusi se nasc zilnic in Marea Britanie.

Prima vizita oficiala a bebelusului regal: In 2014, in Noua Zeelanda

De asemenea, prima iesire din tara a copilului regal este deja planuita. Desi nici nu a deschis bine ochii, bebelusul cuplului Kate - William are deja itinerariul pus la punct pentru anul viitor.

Dupa nastere, mama si copilul vor merge sa locuiasca in casa parintilor lui Kate Middleton, in Berkshire, urmand ca in septembrie familia reunita sa se mute in apartamentul renovat din Palatul Kensington.

Cel mai nou mostenitor al tronului britanic va merge in Australia si Noua Zeelanda in 2014, intocmai cum s-a intamplat si in cazul lui William, luat de parinti in aceeasi tara desi avea numai 9 luni, in 1983.

Prima iesire din tara a copilului printului William, deja planuita

Totodata, bebelusul are deja obiecte promotionale puse in vanzare, planuri de petreceri, cascade colorate in cinstea sa sau cine mai stie ce idei ciudate au fost puse in practica pentru a-i celebra nasterea. Oameni sau chiar institutii din intreaga lume s-au gandit sa sarbatoreasca nasterea copilului ducelui si ducesei de Cambridge.

Proprietarii britanici ai bistro-ului Haile Village din Gainesville, Florida, au anuntat ca vor organiza, in primul weekend de dupa nasterea bebelusului regal, un "baby-shower" (petrecere traditionala americana la care prietenii parintilor aduc daruri nou-nascutului).

Oficialii din Noua Zeelanda au anuntat ca, dupa nasterea noului mostenitor al Casei Regale britanice, luminile din 20 de orase importate vor fi albastre. Mai mult, sunt prevazute festivitati in centrul capitalei Auckland.

7 moduri ridicole prin care lumea va sarbatori nasterea bebelusului regal

Nici Canada nu se lasa mai prejos, cand vine vorba despre sarbatoarea britanicilor. Cascada Niagara va fi colorata in albastru. Desigur, a fost creata o pagina pe Wikipedia, denumita "Copilul ducelui si ducesei de Cambridge". Aceasta contine cateva informatii esentiale: locul nasterii, titlul pe care-l va primi, precum si arborele genealogic.

In plus, producatorul britanic al faimosului gin London Dry a anuntat ca va lansa, dupa nasterea bebelusului regal, un cocteil special conceput, denumit HRH (His Royal Highness), adica o combinatie subtila intre gin, lamaie si sampanie.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Kate nascut baiat, #baiat Kate Wiliam, #bebelus regal Kate William, #bebelus Kate William, #copil Kate William, #nastere Kate , #Kate Middleton
Comentarii
Poza anioda
anioda
rank 5
Si-asa cum se cade la o casa regala la un asa eveniment,...
Poza dr_mengele
dr_mengele
rank 5