Nasterea bebelusului regal, o adevarata comoara pentru economia Marii Britanii (Galerie foto)

Luni, 22 Iulie 2013, ora 21:02
7255 citiri
Nasterea bebelusului regal, o adevarata comoara pentru economia Marii Britanii (Galerie foto)
Foto: JustJared

Nasterea bebelusului regal este un motiv de mare bucurie, atat pentru ducesa Kate si printul William, cat si pentru companiile britanice, care se folosesc de acest prilej pentru a-si creste vanzarile.

In iunie, cuplul regal a lansat o serie de produse care promoveaza evenimentul fericit din viata lor.

Astfel, ele sunt disponibile in Royal Collection Trust, care utilizeaza profiturile obtinute pentru intretinerea palatelor regale.

In acest context, specialistii apreciaza ca nasterea bebelusului ar putea da un impuls de peste 240 de milioane de lire sterline (aproximativ 280 de milioane de euro) economiei britanice.

"Aceasta este o veste buna si nu exista minusuri", a explicat Joshua Bamfield, directorul Centre for Retail Research (CRR).

"Odata cu nasterea copilului regal, oamenii vor avea timp sa se implice si aceasta inseamna cheltuieli suplimentare. Exista un interes semnificativ si pentru Atlantic, asa ca ne asteptam la vanzari bune de suveniruri", a adaugat specialistul, citat de Reuters.

Potrivit lui Bamfield, pentru a sarbatori venirea pe lume a fiului sau a fiicei lui William si Kate, 4,8 milioane de persoane vor cheltui 72 de milioane de euro pentru bauturi alcoolice.

In plus, 181 de milioane de euro vor fi platiti in schimbul obiectelor diverse, precum portelanuri, jucarii, cartii sau DVD-uri.

Pe langa toate acestea, vanzarea produselor pentru bebelusi va cunoaste o crestere semnificativa, pe masura ce noii parinti vor incerca sa copieze "moda" lansata de viitorul monarh.

In consecinta, multe companii au organizat campanii de marketing uriase, care au inclus fie reclame, fie produse noi cu tema nasterii bebelusului regal.

Publicatia The Drum a intocmit o lista cu cele mai inedite modalitati de promovare ale produselor care au legatura cu acest eveniment.

Mothercare

Retailer-ul Mothercare sarbatoreste nasterea bebelusului regal printr-o serie speciala de produse pentru copii.

Astfel, in magazinele sale vor aparea hainute pe care vor fi inscriptionate mesaje precum "Handsome as a Prince" (Frumos ca un print - n.red.) sau "Pretty as a Princess" (Draguta ca o printesa - n.red.).

In plus, compania ar putea prezenta si o colectie noua de jucarii cu tema regala, precum si un carucior care sa semene cu o caleasca trasa de cai.

Jeleurile vesele

Bassett a lansat "Jelly Babies", niste jeleuri care ii ureaza "bun venit" pe lume bebelusului regal. Intr-o campanie agresiva pe piata britanica, compania a plasat un afis ce promoveaza acest produs in fata Palatului Buckingham. In plus, a platit si multe reclame in presa scrisa.

Pariuri gigant de la Paddy Power

Pariurile au fost intotdeauna o sursa buna de profit. Compania de profil Paddy Power a amplasat tot in fata Palatului Buckingham trei bebelusi uriasi, din plastic, iar fiecare poarta o coroana pe cap.

Strategia de marketing marcheaza faptul ca Paddy Power a realizat pariuri extinse legate de bebelusul regal, de la nume, sex si culoarea parului, pana la cariera pe care o va urma.

Pana in prezent, cei mai multi pariori au mizat pe faptul ca bebelusul va fi fata, va fi numita Alexandra, se va naste pe 17 iulie si va cantari 3,17 kg.

Seraphine

La inceputul lui iulie, brandul de haine Seraphine a realizat o ampla campanie de marketing pe celebrele autobuze londoneze. Astfel, mijloacele de transport in comun care treceau pe langa Palatului Buckingham aveau un afis pe care scria "E fata? Sau e baiat?", alaturi de numele reteiler-ului.

Seraphine are de asemenea in plan lansarea unei campanii publicitare ce va contine felicitari odata cu nasterea bebelusului regal.

Pampers

Pampers a profitat de acest eveniment si a lansat o campanie pe Twitter prin care a rugat consumatorii sa transmita gandurile pentru viitorul membru al familiei regale prin intermediul acestei retele de socializare, adaugand la sfarsitul mesajului hashtag-ul #babyblanket.

Astfel, compania a adunat toate tweet-urile in acest weekend si le-a imprimat pe mai multe paturici care va fi donate unui ONG.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#nasterea bebelusului regal economie Marea Britanie, #bebelus regal nastere reclame, #bebelus regal nastere , #Kate Middleton
Comentarii
Poza grindina
grindina
rank 5