Nunta Printului William cu Kate Middleton rupe traditia Casei regale britanice. Vezi cum

Autor: Ana Ilie
Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 22:18
9621 citiri
Nunta Printului William cu Kate Middleton rupe traditia Casei regale britanice. Vezi cum

Toate nuntile de la Casa regala britanica urmeaza un tipic bine instituit de secole. Nu lipsesc sarutul proaspetilor insuratei la balconul din Buckingham Palace si femeile cu palarii caraghioase.

Insa evenimentul mult-asteptat, casatoria dintre Printul William al Marii Britanii si Kate Middleton, va rupe traditia din mai multe motive. Va fi o nunta cu adevarat regala, insa, in acelasi timp, profund individuala, in acord cu personalitatea celor doi tineri indragostiti.

Publicatia Time a gasit 10 motive pentru care casatoria programata pentru 29 aprilie va reprezenta un pas inainte, departe de traditia marilor regi si regine din Marea Britanie.

1. Bufetul de la pranz

Va imaginati un membru al Casei Windsor cerand paleta de servire unuia dintre invitatii sai? Acest fapt fara precedent se va intampla, deoarece William si logodnica sa au decis sa organizeze un bufet la pranz, in loc de traditionala masa fastuoasa de nunta.

In trecut, mesele de nunta erau demonstratii de lux si opulenta, cu feluri de mancare create special pentru eveniment si numite dupa membrii familie regale - insasi Regina Elisabeta si-a sarbatorit casatoria cu printul Phillip servind Bombe Glacee Princess Elizabeth.

2. Mireasa mai in varsta

Printul Charles era cu 12 ani mai in varsta decat Diana, Printul Phillip cu cinci fata de Elizabeth - traditia este ca mirele sa fie mai varstnic decat mireasa. Ei bine, actuala mireasa este mai in varsta cu sase luni decat William si, spre deosebire de Diana, care avea un aer tineresc la casatorie, a emanat inttdeauana un aer de maturitate.

3. Nunta fara cadouri

E adevarat ca tinerii casatoriti nu au nevoie de un nou filtru de cafea, dar cadourile nuptiale tind sa fie cea mai sofisticate si scumpe in Casa regala britanica. Cu toate acestea, cei doi au ales sa le ceara invitatilor sa nu le aduca niciun fel de cadouri, ci sa faca o donatie in numele lor pentru una din cele 26 de cauze caritabile din intreaga lume atent selectionate de William si Kate.

Comparativ, Diana si Charles au primit peste 6.000 de cadouri de nunta, care mai de care mai scump.

4. Calatoria cu Rolls-Royce

Diana a sosit la nunta sa intr-o caleasca trasa de sase cai ai reginei, insa Kate va fi prima mireasa din Casa regala britanica ce va calatori cu Rolls Royce-ul pana la Westminster Abbey - poate din dorinta de a parea mai apropiata de oameni. Dupa casatorie insa, cei doi tineri se vor urca in trasura State Landau din 1902, care ii va transporta la Buckingham Palace.

5. Mireasa fara sange albastru

Kate Middleton descinde din Michael si Carole Middleton, fosti stewarzi, fara nicio picatura de sange albastru, insa destul de bogati de pe urma unei afaceri proprii. Cu toate ca nu are descendenta aristocratica, Kate va deveni, la un moment dat, prima sotie a unui rege al Marii Britanii care a absolvit o universitate.

6. Fara matase englezeasca

Trei mirese din casa regala britanica - regina mama, Elisabeta a II-a si printesa Diana au pasit in biserica purtand matase englezeasca furnizata de singura ferma de viermi de matase din Marea Britanie, de la Lullingstone Castle. Ferma s-a inchis insa in 2004, asa ca daca Kate va dori o rochie facura in Marea Britanie, cu materiale britanice, va trebui sa se orienteze spre alte materiale.

7. O trena modesta

Zvonurile privind cine va crea rochia de mireasa pe care o va purta Kate abunda. Se contureaza insa o ipoteza cu mari sanse de a deveni realitate: spre deosebire de inaintasele sale, care au purtat trene uriase la rochiile de nunta (a Dianei a avut aproape 8 metri), Kate va opta pentru o trena mai modesta, care sa nu-i impiedice miscarea si sa poata fi stransa in Rolls Royce.

8. O lista de invitati fara prea multi lideri ai lumii

Barack si Michelle Obama n-au fost invitati la nunta de la Londra - si nici multi alti lideri importanti ai lumii. Unul dintre motive este ca William este al doilea in ordinea succesiunii la tron, dupa tatal sau, asa ca nunta sa nu reprezinta o ocazie oficiala de stat.

Pe lista de invitati se regasesc insa prietenii si membrii familiilor celor doi, cativa angajati in organizatii caritabile, cetateni obisnuiti si celebritati precum David si Victoria Beckham sau Elton John.

9. O luna de miere departe de Anglia

Parintii lui William si-au petrecut noaptea nuntii pe domeniul familiei din Hampshire, dupa care au facut un tur al Mediteranei. William si Kate vor sa plece si mai departe de atat - Australia.

10. Westminster Abbey vs. Catedrala St. Paul's

Diana si Charles s-au casatorit la Catedrala St. Paul's pentru ca aveau nevoie de spatiu pentru spectacolul nuntii lor. 3.500 de oaspeti i-au urmarit.

In schimb, William si Kate au declarat in repetate randuri ca vor o casatorie cu mai putin fast, asa ca s-au decis pentru Westminster Abbey, cu o capacitate de "doar" 2.000 de locuri.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#nunta Marea Britanie, #nunta printul William, #nunta William Kate , #Kate Middleton
Comentarii
Poza BenDover
BenDover
rank 5
Si ce ne pasa noua?