Revista presei: Nunta secolului, un basm trait de intreaga planeta

Sambata, 30 Aprilie 2011, ora 08:03
5038 citiri
Revista presei: Nunta secolului, un basm trait de intreaga planeta
Foto: Daily Mail

Printul William si Kate Middleton au devenit, vineri, sot si sotie, iar nunta regala, care a fost desemnata drept cel mai important eveniment al secolului, a fost urmarita de milioane de oameni din intreaga lume.

Cei doi au avut parte de o ceremonie plina de stralucire, care a facut din Londra centrul atentiei intregii lumi si a redat poporului o "printesa a inimilor" in persoana celei care a devenit ducesa Catherina.

Evenimentul a fost suprins si de presa din Romania, ziarele rezervandu-si prima pagina a editiilor de sambata pentru marcantul eveniment.

"Nunta secolului, un basm trait scena cu scena de intreaga planeta", titreaza 'Evenimentul Zilei', idee intarita si de 'Romania Libera' in articolul "William si Kate, sot si sotie dupa o nunta regala unica".

Daca cea mai mare parte a ziaristilor au fost atenti la familia regala, publicatii precum 'Adevarul' au vrut sa afle "Cum a trait publicul nunta secolului".

La randul lor, jurnalistii de la 'Gandul' surprind o alta scena: "Cum a incercat 'cineva' sa profite de nunta regala din Marea Britanie pentru a 'se juca' pe piata valutara cu leul. 'Toata lumea se uita la nunta, cand deodata...'".

Romania Libera: William si Kate, sot si sotie dupa o nunta regala unica

Atmosfera pe strazi a fost incediara si mii de steaguri fluturau pe strazile impanzite de oameni, iar politisti se aflau la fiecare colt.

Paza si protectia mirilor a fost dusa la extrem. Aproximativ 5.000 de politisti erau pe strazi, dar si acoperisurile cladirilor erau pazite de lunetisti. Nicio masura de securitate nu a fost trecuta cu vederea, iar politia a descoperit un vehicul suspect in fata hotelului unde era cazata Kate Middleton. Alarma era insa una falsa, scrie Romania Libera.

Ceremonia a fost mai mult decat fastuoasa. Catedrala era plina de flori, dar cel mai inedit element de decor au fost artarii care au fost asezati de-a lungul covorului rosu ce ducea pana la altar.

Kate a insistat ca acesti arbori sa fie prezenti in catedrala pentru ca dorea sa aduca natura in mijlocul ceremoniei. Dupa incheierea nuntii regale, artarii- simbolul modestiei - urmeaza sa fie plantati la Highgrove House.

Adevarul: Cum a trait publicul nunta secolului

Pe langa invitatii de renume, 1.900 la numar, sute de mii de turisti de pe toate continentele au cantat impreuna imnul britanic, chiar inainte de intampinarea calestilor trase de cai in care se aflau membrii familiei regale.

Englezii s-au pregatiti extrem de bine pentru nunta regala. Palarii cu emblema Marii Britanii, masti cu fetele lui Kate si William, steaguri Union Jack, sclipici, creativitate si mult entuziasm sunt principalele caracteristici ale acestora.

Sue Agnew, in varsta de 50 de ani, din Londra, s-a catarat intr-un copac de pe traseul mirilor de la Westminster Abbey catre Buckingham Palace. "Am avut o vedere buna, am vazut-o pe regina, i-am vazut pe Camilla si pe Charles, pe Catherine si William. Ne-am distrat," a spus Sue, citata de Adevarul.

Daca unii oameni au venit sa vada mirii, altii au venit la evenimentul din strada pentru a aduce un tribut Printesei Diana.

"Suntem aici nu numai pentru nunta. Suntem aici in amintirea Dianei, vrem sa fim alaturi de baietii ei", a declarat o eglezoaica.

Evenimentul Zilei: Nunta secolului, un basm trait scena cu scena de intreaga planeta

Evenimentul de vineri a primit titlul de "Nunta regala" sau "Nunta secolului", acesta fiind asteptat cu sufletul la gura nu numai de catre miri si apropiatii lor, ci deopotriva de simpatizantii si contestatarii monarhiei britanice.

Catherine Middleton este fata din popor care a cucerit atat inima printului, dar si a poporului, potrivit Evenimentul Zilei.

Cu simpatie, compatriotii au numit-o "Waity Katie" ("Kate cea rabdatoare"), pentru ca a avut puterea si intelepciunea sa treaca peste ratacirile lui William.

Ea a avut mai multa incredere in sentimentele ei decat in predictiile presei care, dupa ce s-au despartit de doua ori, nu le-a mai dat nicio sansa.

Gandul: Cum a incercat "cineva" sa profite de nunta regala din Marea Britanie pentru a "se juca" pe piata valutara cu leul. "Toata lumea se uita la nunta, cand deodata..."

In timp ce toti ochii erau atintiti la nunta, iar bursa isi vedea de ritmul ei, deodata cineva incearca sa vanda un volum foarte mare de euro.

"Ziua era de asteptat sa fie inchisa, cum se spune, pe volume si mai mici decat de obicei, poate de sub 100 de milioane de euro. Toata lumea se uita la nunta, bancile britanice erau inchise, deci nu jucau.... Deodata cineva incearca sa vanda un volum foarte mare de euro, mizand deci pe apreciere", a povestit un dealer valutar, pentru Gandul.

Daca intr-o zi normala, volumul mediu al tranzactiilor de pe piata valutara este de 100-150 de milioane de euro, vineri acesta a fost aproape dublu, respectiv in jurul cifrei de 300 de milioane de euro.

"Probabil ca a mizat ca toti stau cu ochii la nunta si ca poate duce leul pe apreciere cu o suma mai mica de bani, pentru ca piata ar fi fost mai putin adanca, respectiv s-ar fi tranzactionat volume mult mai mici decat de obicei", a adaugat el.

A.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#nunta print William, #nunta regala Marea Britanie, #nunta casa regala britanica, #nunta William Kate , #nunta