Vrei sa prinzi nunta regala? Organizeaza-ti din timp vizita in Londra

Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 09:03
1317 citiri
Vrei sa prinzi nunta regala? Organizeaza-ti din timp vizita in Londra
Foto: The Telegraph

Nunta din primavara a printului William, nepotul Reginei Elizabeta a II, ar putea constitui si un impuls major dat turismului londonez, exercitand o atractie aparte pentru zeci de mii de turisti din intreaga lume.

Nunta, programata sa aiba loc pe data de 29 aprilie, la Westminster Abbey, ar putea fi unul dintre cele mai scumpe evenimente din toate timpurile.

Cei care si-au programat deja o vacanta in acea perioada trebuie sa fie precauti, avand in vedere faptul ca atat in Londra, cat si in celelalte orase ale regatului va fi agitatie mare.

Deja multe hoteluri din zona Westminster sunt in prezent rezervate complet, iar camerele ramase libere sunt foarte scumpe. Cu putin noroc insa, se mai pot gasi locuri libere la hotelurile Lancaster Gate si Shaftesbury Premier in Hyde Park, care ofera reduceri pentru sejururi mai lungi. Pot fi luate in calcul si hotelurile din apropierea aeroporturilor, precum Runnymede-on-Thames, aflat langa Heathrow, noteaza BBC.

Mult mai ieftina este cazarea in afara Londrei - in orase precum Cambridge, Reading, St. Albans, Brightonsi chiar Cardfiff - iar in acest caz turistii pot folosi trenul. Trebuie stiut si faptul ca londonezii au inceput deja sa inchirieze apartamente si case pentru ocazie.

Cu cat marele eveniment se apropie, cu atat zborurile spre Londra se scumpesc, asa ca e recomandat ca rezervarea sa fie facuta din timp. Cei care lasa totul pe ultima suta de metri mai au varianta alegerii unui zbor intr-un oras din apropierea Londrei, cum ar fi Parisul, iar apoi sa-si continue calatoria cu trenul.

O mare problema pentru cei care merg in Londra, special sa vada nunta regala, ar reprezenta-o greva angajatilor de la metrou, care ameninta ca vor intrerupe circulatia exact in ziua in care printul William se va casatori cu iubita sa Kate Middleton. Cum nunta unui membru al familiei regale este o sarbatoare nationala si deci zi libera, oamenii care lucreaza vor fi mai putin afectati, in schimb cei dezamagiti vor fi cu siguranta turistii. In aceasta situatie este recomandata urmarirea buletinelor de stiri, care anunta exact ce probleme sunt in trafic.

Casatoria religioasa a printului William cu Kate Middleton va fi oficiata in abatia Westminster din Londra de cel mai inalt prelat al bisericii anglicane, arhiepiscopul de Canterbury. Ceremonia va incepe la ora 11.00, iar mireasa va sosi la biserica in masina. Traseul miresei va fi The Mall, Horse Guards Parade, Whitehall si Piata Parlamentului.

Dupa ceremonie, insa, lucrurile se vor schimba. Tinerii casatoriti vor strabate centrul Londrei in caleasca, la fel cum au facut-o, cu trei decenii in urma, parintii mirelui, printul Charles si lady Diana. In aceste conditii, trebuie luat in calcul faptul ca multe strazi vor fi inchise.

Nunta regala va fi un eveniment profitabil pentru restaurante, care se pregatesc sa ofere tot felul de surprize turistilor.

Cei care nu se pot furisa prin multime pentru a vedea evenimentul in plina desfasurare, se pot relaxa la orice pub din apropiere, unde pot urmari in liniste de la televizor nunta si se pot rasfata cu un pranz englezesc. Marele eveniment va fi dublat de o sarbatoare populara, cu petreceri in toate orasele regatului.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#nunta regala Londra, #nunta print William, #calatorie Londra nunta William , #nunta