Cum marcheaza britanicii botezul printului George

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 21:14
1576 citiri
Cum marcheaza britanicii botezul printului George

Printul George, primul copil al cuplului William - Kate Middleton, va fi botezat pe 23 octombrie, prilej cu care se va emite o serie speciala de monede aniversare, a anuntat Monetaria Regala din Marea Britanie.

Printul George, nascut pe 22 iulie, va fi botezat la Capela Regala a Palatului Saint James din Londra, relateaza Acces Hollywood, care citeaza AP. Aici a fost depus, in 1997, sicriul cu trupul printesei Diana, dupa moartea acesteia, inainte de funeralii.

Emiterea monedelor aniversare, aprobata de printul William, Kate, dar si de regina, este o premiera, fiind prima oara cand o serie de monede este emisa la botezul unui copil din familia regala britanica.

Monedele vor fi realizate din aur, argint, dar si alte metale, iar pretul lor poate ajunge si la cateva mii de dolari. Nu a fost prezentat publicului niciun prototip al acestora.

A cumpara aceste monede este singurul mod in care publicul poate participa la botezul printului George, acest eveniment fiind unul privat, la care va lua parte doar familia. Fotografii oficiale vor fi facute publice dupa ceremonie, a anuntat Palatul Kansington.

Nici locul ales pentru botez nu este unul tipic: William, tatal sau, printul Charles, si regina Elisabeta a II-a au fost botezati la Palatul Buckingham, in timp ce Harry la Capela St. George de la Castelul Windsor.

Capela Regala a Palatului Saint James este mai intima si mai putin cunoscuta, fiind construita pe vremea lui Henry al VIII-lea.

Printul George este al treilea in ordinea succesiunii la tron, dupa tatal si bunicul sau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#botez print George monede aniversare, #botez print George, #botez copil William Kate, #ceremonie botez fiu print William , #printul George