Ziua in care un viitor rege este botezat - Kate si William rup traditiile (Galerie foto)

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 15:47
4868 citiri
Ziua in care un viitor rege este botezat - Kate si William rup traditiile (Galerie foto)

Se poate spune ca 23 octombrie este o data istorica, fiind ziua in care este botezat printul George, fiul lui William si Kate, cel care intr-o zi cu siguranta va fi rege.

Al treilea in ordinea succesiunii la tron, numele printului e pe buzele tuturor miercuri, cand va fi crestinat, la orele 17.00 (ora Romaniei), de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, la capela regala a Palatului Saint-James din Londra.

Alegerea locului, care rupe traditia (pana acum botezurile din familia regala britanica avand loc la Palatul Buckingham) este una incarcata de simboluri, aici fiind depus sicriul printesei Diana, in 1997, inainte de funeralii.

Ceremonia se anunta a fi una intima, nici presa neavand acces, dupa cum relateaza CBC News. Fotografiile oficiale vor fi facute de Jason Bell (fotograf al celebritatilor) dupa ceremonia de 45 de minute, "supusii" britanici asteptand cu nerabdare sa vada in aceeasi poza, asa cum cere traditia, pe actuala regina, Elisabeta a II-a, pe printul Charles, William si pe micul George. Ultima oara cand s-a realizat o astfel de fotografie a fost in 1894, conform BBC.

Chiar daca s-a anuntat ca nici macar toata familia reunita nu va lua parte la eveniment, multi britanici asteapta la portile palatului St James si Buckingham, sperand ca vor zari ceva personalitati cu sange albastru, relateaza Metro. Multi au pancarte cu mesaje de felicitare la adresa micului print, in varsta de doar trei luni.

Cu prilejul evenimentului vor fi lansate in editie limitata monede aniversare, 22 la numar, fiecare avand o valoare de 50.000 de lire sterline.

Sapte nasi

In ceea ce priveste nasii de botez, desi speculatii au existat, acestia au fost anuntati oficial miercuri, fiind vorba de sapte persoane: Oliver Baker, Emilia Jardine-Paterson, Earl Grosvenor, Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel, William van Cutsem si Zara Tindall, unii fiind membri ai familiei, altii prieteni ai ducelui si ducesei de Cambridge.

Daca in mod traditional acestia sunt alesi dintre membrii familiei, mai ales dintre seniori, Kate si William au optat, pe langa acestia, si pentru prieteni din copilarie sau studentie.

Printul George va purta la ceremonie o replica a hainelor imbracate, cu ani in urma, de tatal sau, ceea ce, din nou, e o noutate. Daca printul William a imbracat haine deja folosite de inaintasii sai (o capa purtata de regina Victoria, in 1841), ale lui George sunt noi-noute, chiar daca urmeaza un tipar asemanator.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#botez print George, #fiul Kate William botez, #traditii botez familie regala britanica, #botez fiu Print William, #botez stranepot regina Elisabeta , #printul George