Papa Francisc, printul William si celebritati isi unesc fortele pentru combaterea incalzirii globale

Sambata, 10 Octombrie 2020, ora 19:19
2514 citiri
Papa Francisc, printul William si celebritati isi unesc fortele pentru combaterea incalzirii globale
FOTO: Papa la Bucuresti

Papa Francisc si printul William al Marii Britanii se vor alatura sambata activistilor, artistilor, celebritatilor si politicienilor din intreaga lume intr-o initiativa climatica, al carei scop este de a evidentia actiunile posibile la toate nivelurile pentru combaterea incalzirii globale, relateaza AFP.

Denumit "Countdown" (Numaratoare inversa), evenimentul este organizat de platforma de conferinte TED, o retea specializata in diseminarea ideilor. Anul trecut, "Countdown" a fost organizat la New York.

Programul va incepe la 08:00, ora Californiei (15:00 GMT), pe canalul Youtube al TED. Sunt asteptati aproximativ 50 de oratori, intre care papa Francisc si printul Williams.

"Veti auzi oameni din medii sociale diferite", a explicat actorul Mark Ruffalo, unul dintre participanti, in timpul prezentarii evenimentului. "Ei vor vorbi mai putin despre probleme (legate de clima), dar veti auzi mai multe despre solutii", a adaugat el.

Evenimentul se va concentra anul acesta pe actiunile pe care oamenii le pot intreprinde pentru a combate incalzirea globala, afirma organizatorii.

De exemplu, primarul din Freetown, capitala statului Sierra Leone, va vorbi despre proiectul la care lucreaza orasul sau de a planta un milion de copaci pentru a proteja pamantul de inundatii si a absorbi dioxidul de carbon.

"Countdown" va dura aproximativ cinci ore si va avea ca slogan: "Clima nu poate astepta", a explicat Chris Anderson, presedintele asociatiei TED.

Pe lista invitatilor se numara, de asemenea, presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, activistul Xiye Bastida, actorul Chris Hemsworth si fostul vicepresedinte american Al Gore.

Sute de mini-evenimente "TEDx" sunt planificate in intreaga lume pentru a incuraja actiuni la nivel local.

#Papa Francisc, #printul wiliam, #incalzirea globala , #stiri printul William