Suprarealism în armata lui Putin: Wagner a luat prizonier un comandant rus care admite că a tras în mercenarii lui Prigojin VIDEO

Luni, 05 Iunie 2023, ora 08:52
11104 citiri
Suprarealism în armata lui Putin: Wagner a luat prizonier un comandant rus care admite că a tras în mercenarii lui Prigojin VIDEO
Locotenent-colonelul Roman Venevitin, bătut înainte de a filma pentru Wagner

Soldații ruși controlați de oligarhul Evgheni Prigojin au făcut publice imagini cu un prizonier de război care face parte chiar din armata rusă.

Filmul postat pe rețelele sociale îl prezintă pe locotenent-colonelul Roman Venevitin, ofițerul aflat la comanda Brigăzii motorizate 72, unitatea din armata regulată rusă care a atacat cot la cot cu mercenarii Wagner orașul ucrainean Bahmut.

Mercenarii l-au reținut pe bărbat, l-au bătut, i-au rupt nasul și l-au forțat să apară într-un videoclip în care recunoaște că a tras într-o mașină a unității Wagner din cauza „animozității personale” față de ei.

Comandantul rus spune pe filmare că era beat în timp ce și-a atacat colegii de arme. Cei de la Wagner i se adresează ca unui subordonat.

O cercetare făcută de jurnalistul bulgar de investigații Christo Grozev arată că informațiile prezentate de Wagner în privința identității prizonierului sunt corecte: Venevitin, în vârstă de 44 de de ani, a absolvit recent cea mai înaltă academie militară din Rusia.

Soldații subordonați lui Venevitin au acuzat, interogați de Wagner, că au primit ordine ilegale, că au fost amenințați cu moartea și că liderul lor le-a comandat să nu ofere sprijin de artilerie mercenarilor Wagner în timp ce atacau Bahmutul.

"Videoclipurile de genul acesta au sensuri mult mai adânci decât incidentul în sine. Nu numai că arată că mercenarii Wagner și armata rusă obișnuită sunt la cuțite, dar trimit și un mesaj fiecărui soldat rus, dar și statului major al armatei ruse regulate: să nu se pună cu Wagner.

Prigojin și armata sa privată se simt de neatins și acest exemplu dovedește ceea ce am spus de luni de zile cu privire la Bahmut. A fost o cascadorie sângeroasă de PR cu valoare militară zero. Singurul scop al asaltului a fost să puncteze pe plan mediatic intern, în Rusia. Publicul, previzibil, a înghițit momeala. În loc de steagul tricolor rusesc vezi tot mai multe steaguri Wagner.

Prigojin se va îndrepta, în cele din urmă, împotriva adevăratei sale ținte: Kremlinul. A pregătit terenul de luni, chiar ani, pentru asta. El urmărește tronul lui Putin, dar este suficient de deștept pentru a-i viza pe cei slabi din cercul interior al lui Putin, în primul rând, precum Gherasimov sau, mai ales, Șoigu.

Probabil că îl vom vedea în curând pe Prigojin fiind „generos” și predându-l pe acel colonel poliției militare ruse. Dar războiul civil din Rusia este inevitabil și, atunci când ne uităm la Belgorod/Bilhorod, precum și la acest episod, deja a început", arată analistul militar german auto-mediatizat pe Twitter cu pseudonimul Tendar.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#prizonier ucraina, #wagner, #comandant bahmut , #Razboi Ucraina