Imagini cu soldați ruși capturați în Ucraina: "Mamă, tată, nu am vrut să vin aici, m-au forțat. Ne-au trimis la exerciții" VIDEO

Duminica, 27 Februarie 2022, ora 11:40
33986 citiri
Imagini cu soldați ruși capturați în Ucraina: "Mamă, tată, nu am vrut să vin aici, m-au forțat. Ne-au trimis la exerciții" VIDEO
Prizonier rus FOTO captură video Facebook/ Vitalie Cojocari

În mediul online au apărut imagini cu mulți soldați ruși ce ar fi fost luați prizonieri de ucraineni. Jurnaliștii de la Nexta, Unian, Ucraina 24 și mulți alții au publicat astfel de clipuri cu discuția dintre presupuși soldați ruși prizonieri și presupusul reprezentant al armatei Ucrainei, cel care îi interoghează.

Vitalie Cojocari a distribuit filmarea însoțită de traducere, la finalul unei analize a nopții trecute, precizând că armata rusă nu a confirmat deocamdată autenticitatea imaginilor.

"Ucrainenii rezistă încă o noapte de bombardamente și de lupte grele!

Kievul și alte orașe importante sunt în continuare controlate de administrația ucraineană.

După 3 zile de ofensivă, armata rusă a reușit să cucerească doar teritorii nesemnificative, spune consilierul președintelui Zelenski, Mihail Podoleak.

Tot el a afirmat ieri într-o conferință de presă cu câțiva jurnaliști de la MoscovaRusia a aruncat deja în luptă cele mai bine pregătite forțe. În jurul Ucrainei ar fi fost masate forțe uriașe. Pe 24 februarie ar fi fost în jur de 180 de mii de militari.

Doar că aceștia par să aibă moralul la pământ, iar moralul ucrainenilor este întărit de rezistența dârză, dar mai ales de faptul că își apără țara. Cel puțin asta spune ministrul apărării Ucrainei, Oleksii Reznikov.

"Întunericul se retrage. Zorii sunt aproape.

Unde sunt toți cei care promiteau că vor captura Kievul în 2 ore? Unde sunt? Nu-i văd. Aud doar cum se justifică.

Dar văd o armată eroică, apărători victorioși, grăniceri neînfricați, salvatori altruiști, polițiști de încredere, medici-îngeri neobosiți. Toți își fac datoria.

Văd mii și mii de cetățeni care au luat armele, s-au alăturat apărării și luptă”, a spus Reznikov.

Imaginile cu părți din armata rusă distrusă, capturată par să-i întărească afirmațiile.

Până acum au apărut foarte multe imagini cu mulți soldați ruși ce ar fi fost luați prizonieri de ucraineni.

Jurnaliștii de la Nexta, Unian, Ucraina 24 și mulți alții au publicat astfel de clipuri.

Vă redau doar două înregistrări în care vedem și auzim discuția dintre presupuși soldați ruși prizonieri și presupusul reprezentant al armatei Ucrainei, cel care îi interoghează.

Primul clip:

- Numele, prenumele, patronimicul (numele după tată - la ruși face parte din numele complet).

- Gavrilovich Afoman Alexandrovich.

- Unitatea militară.

- 2.50.11

- Anul nașterii.

- 04.08.2000.

- Ce vrei să le transmiți părinților? Ai mamă, tată?

- Desigur. Mamă, tată, nu am vrut să vin aici, m-au forțat.

Al doilea filmuleț:

- Polikov Mihail Igorevich.

- Divizia.

- De tancuri.

- Orașul.

- Alexin.

- Unitatea

- 41.50.69.

- De ce ai venit?

- Nu știu.

- Cum adică nu știi?

- Am venit în Rusia pentru exerciții.

- Care, p..a mea, Rusia?

- La exerciții.

- Știi unde te afli?

- Da.

- De ce ai venit în Ucraina?

- Nu am vrut să vin în Ucraina.

- Și cum ai ajuns aici?

- Ne-au trimis la exerciții și...

- Ce misiune ați avut?

- Să ne plimbăm de-a lungul Ucrainei și atât. Nu am primit altă misiune.

- Să vă plimbați de-a lungul graniței?

- Da, desigur.

- De ce ați intrat în oraș?

- Nu știu.

Armata rusă nu a confirmat deocamdată autenticitatea imaginilor. Nu a confirmat, dar nici nu a infirmat prezența în captivitate a acestor soldați, dar și a multor altor militari ruși.

Ministerul Apărării din Rusia nu comunică informații despre propriile pierderi. Fie că este vorba de militari ori tehnică. Vorbește doar despre pierderile suferite de ucraineni. Vladimir Putin nu a apărut în public de cel puțin 24 de ore.

Al doilea lucru important pe care îl tot văd când sunt interogați soldați ruși este faptul că în captivitate ajung militari tineri și foarte tineri, de 20, 21 ani. Este de așteptat că sunt speriați de moarte.

Surprinzător este altceva: de fiecare dată spun că nu aveau habar că atacă Ucraina. Ei susțin cu glas sfârșit că au crezut că sunt în timpul unor exerciții militare.

Par rătăciți, nu știu unde merg, unde trebuie să ajungă, dar mai ales de ce sunt în acest război?", a scris Vitalie Cojocari pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
Kievul a suspendat serviciile consulare pentru ucrainenii din străinătate apți de luptă. ”Există un război în țara noastră”
Kievul a suspendat serviciile consulare pentru ucrainenii din străinătate apți de luptă. ”Există un război în țara noastră”
Furnizarea de servicii consulare bărbaților ucraineni din străinătate va fi suspendată, conform declarațiilor ministrului Afacerilor Externe de la Kiev, Dmitro Kuleba. În curând vor fi...
#prizonieri, #rusi, #ucraineni, #razboi Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina