Cluj: UDMR si PRM nu vor avea candidati la alegerile pentru Primarie

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 19:07
2211 citiri
Cluj: UDMR si PRM nu vor avea candidati la alegerile pentru Primarie

PRM Cluj nu va mai desemna niciun candidat pentru alegerile din 15 februarie pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, a anuntat presedintele filialei, Gheorghe Funar.

Este pentru prima oara in istoria PRM Cluj cand filiala nu isi desemneaza un candidat la fotoliul de edil-sef al municipiului Cluj-Napoca.

"Tinem seama de realitatile politice conturate dupa alegerile parlamentare, am luat in considerare dorintele mai multor colegi clujeni care au optat sa candideze pentru functia de primar si nu ne-a fost usor sa ajungem la o decizie.

Asa cum stiti, in sedinta de saptamana trecuta a conducerii filialei PRM, am ramas la patru candidati pentru functia de primar. Dupa alte discutii pe care le-am avut, ne-am decis, in final, ca la aceste alegeri anticipate filiala PRM din Cluj-Napoca sa nu isi desemneze niciun candidat la functia de primar", a afirmat Funar, citat de NewsIn.

La randul lor, UDMR Cluj a decis sa nu desemneze candidat la alegerile pentru Primaria Cluj-Napoca din 15 februarie, insa cere PDL garantii privind pastrarea functiilor de la nivelul adminstratiei locale si judetene.

"As vrea sa fac anuntul ca in Cluj nu va fi turul II si acest lucru se datoreaza faptului ca in clipa aceasta am decis ca, in principiu, sa nu avem candidat pentru alegerile partiale de la Cluj pentru postul de primar.

Sondajele, respectiv consultarea populatiei pe care am facut-o in zilele precedente, ne-a aratat ca, in cazul in care avem un candidat, atunci foarte probabil va fi turul II, dar nu va avea un efect major privind alegerea primarului in municipiu si in astfel de cazuri nu stiu daca este cea mai sanatoasa situatia de a periclita pozitiile colegilor si a majoritatilor deja formate in iunie 2008/.../ Si rezultatele sondajele dansilor (n.red. - PD-L) si ale noastre converg spre ideea ca este in mainile noastre cheia turului II ", a afirmat Laszlo Attila, presedintele UDMR Cluj.

Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Sesiunea de admitere se va desfăşura în perioada aprilie - iulie pentru cele 1.340 de locuri de la Şcoala de la Câmpina şi cele 300 de la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat al...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#UDMR, #PRM, #candidati, #alegeri locale, #primar Cluj Napoca , #alegeri