Cluj: UDMR si PRM nu vor avea candidati la alegerile pentru Primarie

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 19:07
2211 citiri
Cluj: UDMR si PRM nu vor avea candidati la alegerile pentru Primarie

PRM Cluj nu va mai desemna niciun candidat pentru alegerile din 15 februarie pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, a anuntat presedintele filialei, Gheorghe Funar.

Este pentru prima oara in istoria PRM Cluj cand filiala nu isi desemneaza un candidat la fotoliul de edil-sef al municipiului Cluj-Napoca.

"Tinem seama de realitatile politice conturate dupa alegerile parlamentare, am luat in considerare dorintele mai multor colegi clujeni care au optat sa candideze pentru functia de primar si nu ne-a fost usor sa ajungem la o decizie.

Asa cum stiti, in sedinta de saptamana trecuta a conducerii filialei PRM, am ramas la patru candidati pentru functia de primar. Dupa alte discutii pe care le-am avut, ne-am decis, in final, ca la aceste alegeri anticipate filiala PRM din Cluj-Napoca sa nu isi desemneze niciun candidat la functia de primar", a afirmat Funar, citat de NewsIn.

La randul lor, UDMR Cluj a decis sa nu desemneze candidat la alegerile pentru Primaria Cluj-Napoca din 15 februarie, insa cere PDL garantii privind pastrarea functiilor de la nivelul adminstratiei locale si judetene.

"As vrea sa fac anuntul ca in Cluj nu va fi turul II si acest lucru se datoreaza faptului ca in clipa aceasta am decis ca, in principiu, sa nu avem candidat pentru alegerile partiale de la Cluj pentru postul de primar.

Sondajele, respectiv consultarea populatiei pe care am facut-o in zilele precedente, ne-a aratat ca, in cazul in care avem un candidat, atunci foarte probabil va fi turul II, dar nu va avea un efect major privind alegerea primarului in municipiu si in astfel de cazuri nu stiu daca este cea mai sanatoasa situatia de a periclita pozitiile colegilor si a majoritatilor deja formate in iunie 2008/.../ Si rezultatele sondajele dansilor (n.red. - PD-L) si ale noastre converg spre ideea ca este in mainile noastre cheia turului II ", a afirmat Laszlo Attila, presedintele UDMR Cluj.

Marcel Ciolacu trece peste ”regrete”: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste ”regrete”: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#UDMR, #PRM, #candidati, #alegeri locale, #primar Cluj Napoca , #alegeri