Locuitorii din comuna mureseana Chiheru de Jos cer anularea alegerilor

Marti, 17 Iunie 2008, ora 14:33
3476 citiri
Locuitorii din comuna mureseana Chiheru de Jos cer anularea alegerilor

Sute de oameni au protestat, marti, in fata Primariei Chiheru de Jos din judetul Mures, cerand anularea alegerilor si organizarea unui nou tur de scrutin, dupa ce candidatul PRM a castigat la un vot diferenta.

Candidatul PD-L Ioan Badiu a obtinut 525 de voturi la turul doi de scrutin, in timp ce actualul primar, Emanoil Hurdugaciu, de la PRM, a fost declarat castigator cu 526 de voturi, informeaza NewsIn.

In fata primariei au fost si sustinatori ai candidatului care a pierdut, dar si a celui care este in functie si care a fost declarat castigator.

Nemultumitii sustin ca pe doua buletine de vot stampilele au fost aplicate in afara chenarului si reproseaza Comisiei de votare ca a validat doar votul actualului primar.

De aceea cer anularea alegerilor si organizarea unui nou tur de scrutin. Cei mai nemultumiti sunt locuitorii din satele apartinatoare Urisiu de Sus si de Jos, care sunt atat de suparati incat cer organizarea unui referendum pentru a se desparti de comuna Chiheru de Jos.

"Si asa pe noi ne desconsidera si ne fac tot timpul handicapati. Sa ramana ei cu primaria lor la Chiheru si noi sa ne facem alta la Urisiu. Si asa nu au facut nimic pentru noi", au strigat oamenii.

La protest au participat ambii candidati. Primarul in functie, Emanoil Hurdugaciu, care a si castigat alegerile, spune ca protestul oamenilor este ilegal.

"Daca s-au adunat, pot sa protesteze, insa este ilegal ceea ce fac. De aceea am si cerut fortelor de ordine sa fie prezente. Eu ma voi supune deciziei Biroului Electoral Judetean, indiferent care va fi aceasta", a declarat Hurdigaciu.

Candidatul PD-L Ioan Badiu a afirmat ca, in ziua votului, s-au facut mai multe ilegalitati, motiv pentru care a si facut o plangere penala.

"Exista la Politie o plangere penala, 394/16.06.2008, in care am sesizat mai multe nereguli legate chiar si de urna mobila, dar si de faptul ca in Chiheru cei care nu pot vota singuri au fost insotiti in cabina de vot, iar in satul Urisiu, nu. Vom vedea ce va decide BEJ si BEC, unde am facut contestatie", a declarat pentru NewsIn si candidatul PD-L, Ioan Badiu.

Presedintele Biroului Electoral Judetean Mures, Constantin Barbu, a convocat pentru miercuri o sedinta in care se va lua in discutie situatia de la Chiheru de Jos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
Escrocherie de 645 de milioane de euro. Cum a păcălit o rețea mai mulți investitori să bage bani într-o afacere cu canabis
Escrocherie de 645 de milioane de euro. Cum a păcălit o rețea mai mulți investitori să bage bani într-o afacere cu canabis
Forţe de poliţie sub coordonarea Spaniei au destructurat o bandă care a pus la cale o escrocherie cu plante de canabis pentru uz medicinal, obţinând în mod fraudulos 645 de milioane de euro...
#vot, #alegeri, #Mures, #frauda, #anulare, #comuna, #urna mobila , #alegeri