PC si PRM devin partide de buzunar

Marti, 03 Iunie 2008, ora 18:02
3219 citiri
PC si PRM devin partide de buzunar

Alegerile locale de duminica au adus modificari pe scena politica astfel incat se poate vorbi despre o echilibrare a raportului de forte dintre doua mari partide, PD-L si PSD, urmate de PNL, in vreme ce alte doua partide parlamentare, PRM si PC, raman in afara jocului politic.

Rezultatele partiale centralizate de BEC dupa numararea voturilor din 14.769 sectii din totalul de 16.104 arata ca PRM a scazut dramatic in tara, fata de 2004, reusind sa intre in doar sase consilii judetene si in CGMB, se arata intr-o analiza a NewsIn.

Parte din electoratul peremistilor pare sa se fi reorientat catre PNG, partid care reuseste sa treaca pragul in patru consilii si chiar sa intre in CGMB, iar PC in doar cinci consilii judetene.

La alegerile din 2004, PRM era reprezentat in aproape toate consiliile judetene, cu doar patru exceptii-Covasna, Harghita, Satu Mare si Sibiu. In rest, PRM obtinuse intre doua si sapte mandate.

Cele mai multe - sapte - fusesera adjudecate la Cluj si Gorj, urmate de Botosani si Vaslui cu cate cinci mandate.

La alegerile de anul acesta, singurul consiliul judetean in care partidul condus de Corneliu Vadim Tudor nu a scazut dramatic este Vaslui, unde pana in prezent a adunat 15.324 de voturi, adica 11,43%, fata de cele 21.600 obtinute in 2004.

Singurele judete in care PRM a mai reusit sa treaca de pragul electoral de 5% sunt Botosani - 5,66%, Cluj - 5,30%, Gorj - 5,57%, Tulcea - 5,25% si Hunedoara - 5,01%. La Tulcea, PRM se situeaza deocamdata putin in urma PNG, care a obtinut 5,80%.

PRM a mai reusit totusi sa ramana in Consiliul General al Municipiului Bucuresti cu 5,27%, lasat in urma totusi de PNG, partidul lui George Becali obtinand 5,83%.

PRM se mai afla aproape de pragul electoral in Arad si Arges, unde, potrivit rezultatelor partiale, a obtinut 4,80%, respectiv 4,77%, dar si in Prahova, cu 4,53%.

Daca in 2004 a reusit sa aiba reprezentanti in 25 de consilii judetene, PC se zbate acum in jurul pragului electoral, obtinand un scor foarte bun doar la Galati unde a adunat 18,69% din voturile pentru CJ, cu cateva sute de voturi mai putin decat PD-L.

Formatiunea a mai reusit sa intre in CJ Arad, cu 5,07%, - dupa PNG care are 5,24%, in CJ Bacau cu 6,51%, in CJ Braila cu 5,01%, in CJ Calarasi cu 7,74%. PC se mai afla aproape de prag in Alba cu 4,36%, Botosani cu 4,29%, Caras-Severin cu 4,39%, Maramures cu 4,31%, Teleorman cu 4,21% si Valcea cu 4,29%.

PNG a mai intrat in CJ Ialomita cu 5,00% si in CJ Prahova cu 6,58%, si este aproape de prag la Gorj, cu 4,71%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
Rusia interzice reclamele la serviciile VPN. Care este motivul
Rusia interzice reclamele la serviciile VPN. Care este motivul
Recent, guvernul rus a decis să interzică reclamele pentru unele servicii VPN (Virtual Private Network). Această măsură vine în contextul în care serviciile VPN permit utilizatorilor să...
#PRM, #PC, #alegeri, #rezultate , #alegeri