PD-L merge la alegeri cu fosti membri PSD, PRM, PNTCD si PC

Joi, 02 Octombrie 2008, ora 19:40
2685 citiri
PD-L merge la alegeri cu fosti membri PSD, PRM, PNTCD si PC

Printre candidatii PD-L la alegerile din toamna si-au gasit loc fosti pesedisti, peremisti, taranisti sau conservatori, invinsi de la locale sau actuali si fosti parlamentari, propunerile urmand a fi validate la inceputul saptamanii viitoare.

De la PDSR, via PRM, via PC, senatorul Dorel Onaca vrea sa obtina al patrulea mandat de parlamentar pentru PD-L, pentru care a candidat si la primaria Constantei, insa fara rezultate spectaculoase.

Un alt ex-pesedist isi incearca si el norocul sub sigla democrat-liberalilor. Fost ministru al mediului in cabinetul Nastase, si dupa aceea presedinte al ecologistilor, Petru Lificiu aspira la un post de senator PD-L de Galati.

La Neamt, tot doi fosti pesedisti sunt favoriti. In colegiul Roman, Marius Nicolae (ex-PSD) se bate acum pentru PD-L cu deputatul Doru Ursarescu (PNL) si pesedistul Alin Antohi. La fel si Iulian Sugaru care incearca sa-i "sufle" fostului sau coleg Ioan Muntean postul de deputat PSD.

Trei fosti peremisti candideaza in aceasta toamna pentru PD-L, Liviu Codarla, la sectorul 4, Bogdan Cantaragiu la Dambovita si Dan Mocanescu, la Giurgiu. Acesta din urma, sindicalist BNS, va avea adversar in acelasi colegiu senatorial pe Ion Radoi de la PSD, dar si sef al sindicatului de la Metrorex.

La Giurgiu, pe langa liderul filialei Valentin Iliescu, care inainte de a ajunge in PD-L a trecut pe la PUNR si PSD, candideaza Victor Boiangiu fostul presedinte al CJ Giurgiu din partea PSD.

La Buzau, in cursa pentru un nou mandat de deputat este inscrisa Gratiela Iordache, aleasa in 2004 pe listele PSD-PC. De asemenea, in sectorul 4 al Capitalei, PD-L a rezervat un colegiu de deputat pentru fostul ministru de interne al PNTCD Constantin Dudu Ionescu, care dupa ce s-a despartit de taranisti a activat o perioada in partidul condus la acea vreme de Dan Voiculescu.

Pentru PD-L va candida intr-un colegiu de deputat de Suceava fostul premier al Republicii Moldova, Mircea Druc, care in 2004 a incercat, fara succes, sa intre in parlament pe listele PRM. De aceasta data, el se lupta pentru fotoliul de deputat cu Eugen Bejinariu de la PSD.

Nastase se bate cu un om fost subordonat, Tariceanu cu un patron de fabrica de mezeluri

Democrat-liberalii l-au pregatit pentru colegiul de la Mizil in care candideaza pesedistul Adrian Nastase pe Mircea Staicu, un fost subordonat al acestuia.

In perioada in care Nastase era premier, Staicu a lucrat la guvern in cadrul Departamentului de Analiza Institutionala si Sociala(DAIS), condus de Dorina Mihailescu.

PD-L se gandeste sa-i "sufle" colegiul din Ilfov al lui Calin Popescu Tariceanu, aruncandu-l in cursa electorala pe Sorin Minea, patronul Angst.

Producator si distribuitor de preparate din carne, Minea sustine ca vrea neaparat sa concureze cu premierul si, desi a avut oferta si de la PSD, a ales PD-L pentru ca a fost coleg de facultate cu liderul democrat-liberalilor Cristache Radulescu, presedintele CJ Ilfov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
#PDL, #candidat, #alegeri, #Parlament, #traseism, #PNTCD, #PRM, #PSD , #alegeri