PRM le cere profesorilor care candideaza la alegeri sa se retraga de pe liste

Vineri, 31 Octombrie 2008, ora 15:57
974 citiri
PRM le cere profesorilor care candideaza la alegeri sa se retraga de pe liste

PRM ii invita pe profesorii care candideaza din partea PNL, UDMR, PSD si PC ca, in semn de solidaritate de breasla "cu confratii lor jigniti si persecutati", sa boicoteze alegerile si sa se retraga de pe liste.

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat vineri ca retragerea de pe liste a profesorilor-candidati "e cea mai buna forma de a sanctiona neobrazarea celor patru formatiuni care, in frunte cu Tariceanu si Geoana, comit un incredibil act de nesupunere civica", informeaza Newsin.

Presedintele PRM a estimat, de asemenea, ca daca trei-patru profesori-candidati se vor retrage de pe listele parlamentare, cele patru formatiuni "vor pierde la recolta finala cateva zeci de mii de voturi". "O sa vedeti atunci cum vor da in balbaiala si vor gasi fonduri pentru cresterea salariilor din invatamant", a spus Corneliu Vadim Tudor.

El a mai declarat ca PRM va da publicitatii o lista a profesorilor-candidati din cele patru formatiuni, document in curs de centralizare si care contine pana la aceasta ora, in inventarul PRM, aproape 30 de nume.

"Incepand cu Ecaterina Andronescu si Razvan Theodorescu, care daca mai are o urma de decenta si de raspundere morala ar trebui sa se retraga de pe lista", a spus liderul PRM.

Negocierile dintre sindicate si ministrul Muncii si cel al Economiei si Finantelor privind majorarea salariilor din invatamant au esuat, urmand ca luni profesorii sa intre in greva de avertisment, a declarat presedintele executiv al federatiei Spiru Haret, Marius Nistor.

Sindicalistii din invatamant protesteaza fata de decizia Guvernului de a amana pentru aprilie 2009, prin Ordonanta de Urgenta, aplicarea Legii votate Parlament si promulgate de presedinte care prevede majorarea cu 50% a salariilor profesorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
În Polonia, temele obligatorii pentru acasă au fost anulate în cazul elevilor din clasele I-III, iar în cazul claselor IV-VIII, sunt facultative, transmite Euronews. Reforma a intrat în...
#profesori, #retras, #alegeri, #PRM , #alegeri