PRM se plange la DNA ca PD-L si PSD au fraudat alegerile

Luni, 15 Iunie 2009, ora 18:57
1046 citiri
PRM se plange la DNA ca PD-L si PSD au fraudat alegerile

PRM a depus, la DNA, o plangere penala impotriva conducerilor centrale, dar si din teritoriu, ale PDL si PSD, dar si impotriva membrilor din mai multe birouri electorale, toti acestia fiind acuzati de fapte "care au condus la frauda electorala la nivel national".

Concret, reprezentantii PDL si PSD, in frunte cu Emil Boc si Mircea Geoana, sunt acuzati de PRM ca si-ar fi folosit influenta ori autoritatea in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de foloase necuvenite, "in cauza de fata dreptul la mandatele de europarlamentar al celor inscrisi pe liste fiind un astfel de vot".

Plangerea penala a Partidului Romania Mare si obtinuta de NewsIn ii vizeaza si pe membrii birourile electorale judetene, biroul electoral pentru sectiile de votare din strainatate, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucuresti si birourile electorale ale sectiilor de votare "unde au fost depistate si sesizate fraude electorale conform sesizarilor depuse la BEC".

Potrivit plangerii PRM, frauda electorala "s-a manifestat" sub forma de: "turism electoral", oferirea de promisiuni si foloase pentru influentarea votului, mituirea membrilor sectiilor de votare pentru introducerea de voturi suplimentare in urne sau sustragerea buletinelor de vot.

"Avem in vedere pentru depunerea plangerii urmatoarele motive: in ziua de 07.06.2009, ziua alegerilor europarlamentare la mai multe sectii de votare din Mun. Bucuresti si provincie mai multi cetateni au fost transportati cu autocare, microbuze purtand insemnele PDL la diverse sectii de votare pentru a-si manifesta de mai multe ori optiunea electorala in folosul PDL.

Au fost organizate de catre reprezentanti PDL si PSD tombole si s-a oferit bautura si mancare gratis in schimbul dovezii ca au votat partidul respectiv, sens in care la Sectiile de votare nr. 544 si 545 din Bucuresti au fost surprinsi cetateni care-si fotografiau buletinul de vot.

La Sectia de vot nr. 18 din Bucuresti reprezentantul PDL a fost surprins cu 18 buletine de vot in mapa personala. La Sectia de vot nr. 421 din Preutesti, jud. Suceava au fost descoperite 228 de buletine de vot in urna, ce nu puteau fi justificate", se arata in plangerea facuta de Partidul Romania Mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#PRM DNA PDL, #Vadim judecata Geoana, #Boc Geoana Vadim , #alegeri