Funar cere suspendarea activitatii CNSAS

Joi, 20 Septembrie 2007, ora 12:53
476 citiri
Funar cere suspendarea activitatii CNSAS

Liderul senatorilor PRM, Gheorghe Funar, a trimis o solicitare catre presedintii celor doua Camere in care cere pregatirea unei hotarari a Parlamentului care sa vizeze suspendarea activitatii CNSAS pana la incheierea verificarii membrilor sai de catre o comisie speciala, numita tot de Legislativ, transmite NewsIn.

Funar isi argumenteaza cererea prin ceea ce numeste implicarea CNSAS in alegerea noului patriarh, respectiv prin citarea la audieri a anumitor mitropoliti, arhiepiscopi si episcopi. "Membrii CNSAS, ale caror dosare si activitate nu au fost verificate de nimeni, au ajuns sa se napusteasca asupra Bisericii Neamului Romanesc", se arata in documentul inaintat Birourilor Permanente reunite.

De asemenea, Funar critica scurgerea de informatii din interiorul CNSAS, prin intermediul "acelorasi doi purtatori de vorbe care nu au calitatea de purtatori de cuvant ai CNSAS", pe care insa nu ii numeste.

In acelasi document, senatorul PRM adauga ca unii membri ai Sfantului Sinod au fost "umiliti si terorizati" de catre CNSAS, care, in opinia sa, a dat o lovitura dureroasa BOR. In acelasi timp, Funar arata ca nimeni nu a impiedicat Colegiul in ultimii sapte ani sa ii verifice pe preoti, desi institutia nu a terminat nici verificarea altor persoane prevazute de lege inaintea preotilor.

Senatorul PRM avertizeaza ca asupra membrilor CNSAS s-ar putea abate pedeapsa divina. "Probabil ca bunul Dumnezeu ii va pedepsi, pentru ca unii dintre membrii CNSAS stiu ce fac si de ce se straduiesc sa loveasca in Biserica", mai spune reprezentantul PRM.

In precedentul mandat al CNSAS, in momentul in care Colegiul a discutat oportunitatea verificarii dosarelor de preoti si ofiteri ai Securitatii, reprezentantii PSD din CNSAS si din Parlament (partidul aflandu-se in acel moment la putere) au blocat activitatea institutiei. Tot la vremea respctiva, unul dintre liderii senatorilor PSD, Ion Predescu, acum judecator al Curtii Constitutionale, a redactat un raport prin care solicita Parlamentului sa dizolve Colegiul CNSAS (dominat la vremea respectiva de reprezentanti PNTCD si PNL) si sa numeasca unul nou.

Reprezentantii PSD in Colegiu, pe parcursul anilor 2003-2004 au lipsit de la sedinte in mod frecvent, fiind acuzati la vremea respectiva de blocarea deliberata a activitatii institutiei. Tot la vremea respectiva, PRM solicita desfiintarea institutiei.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ludovic Orban a găsit o cale legală pentru a opri traseismul politic: "Dacă vor adopta o astfel de ordonanță neconstituțională, voi formula plângere penală"
Ludovic Orban a găsit o cale legală pentru a opri traseismul politic: "Dacă vor adopta o astfel de ordonanță neconstituțională, voi formula plângere penală"
Vestea că PNL și PSD sunt pe cale să admită și legal faptul că în campanie primarii pot trece de la un partid la altul nu a convenit fostului lider PNL, Ludovic Orban. Președintele Forța...
Ciucă afirmă că problema transnistreană are nevoie de o soluţie paşnică şi durabilă, în conformitate cu dreptul internaţional FOTO
Ciucă afirmă că problema transnistreană are nevoie de o soluţie paşnică şi durabilă, în conformitate cu dreptul internaţional FOTO
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a avut, joi, 29 februarie, o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova Oleg Serebrian. Liderul PNL a afirmat că...