PRM cauta aliati pentru blocarea uninominalului sau pentru alegeri

Marti, 29 Iulie 2008, ora 17:26
2187 citiri
PRM cauta aliati pentru blocarea uninominalului sau pentru alegeri

Senatorul PRM Gheorghe Funar a declarat ca la nivelul Comitetului Director va fi convocat Consiliul National pentru alegerea conducerii executive a partidului sau chiar a unui congres extraordinar al PRM, pentru a se stabili care este linia pe care trebuie sa mearga partidul pentru a intra in Parlament.

"Noi suntem dispusi dialogului, sa gasim o solutie pentru ca PRM sa poata activa in Parlament", a declarat Gheorghe Funar. Intrebat daca un astfel de dialog presupune inchierea unei aliante politice sau electorale, senatorul a declarat ca "nu este exclusa o asemenea varianta". "Ramane de vazut ce se va decide miercuri, in ce directie vom merge", a spus Funar, citat de Newsin.

Gheorghe Funar a respins informatiile potrivit carora ar fi avut discutii cu liderii conservatori Daniela Popa si Dan Voiculescu, dar a precizat ca PRM a avut o colaborare parlamentara foarte buna cu PC si a amintit de proiectul de fuziune initiat de Voiculescu acum doi ani.

"Lucrurile nu au avansat atunci. In functie de ce decide miercuri conducerea PRM vom proceda in consecinta", a declarat Funar.

Senatorul a precizat ca nu va candida la functia de presedinte al PRM in eventualitatea organizarii unui congres extraordinar, deoarece PRM il are "pe presedintele-fondator Vadim Tudor, care a facut treburi foarte bune in fruntea partidului in ultimii 17 ani".

Presedintele PRM a respins din nou posibilitatea organizarii unui puci pentru indepartarea sa din functie si a spus ca informatiile potrivit carora mai multe filiale ale partidului negociaza trecerea la PC sunt generate de Corneliu Ciontu care doreste "sa-i aduca o zestre bogata lui Dan Voiculescu".

PRM se va intruni miercuri in sedinta Comitetului Director, in cadrul careia filialele ar putea purta privind incheierea unei aliante care sa propulseze formatiunea in Parlament, peremistii cautand solutii in cazul in care nu vor reusi sa blocheze aplicarea Legii votului uninominal.

Sedinta de miercuri a Comitetului Director are pe agenda oficiala convocarea Consiliului National pentru alegerea noului for de conducere al partidului, dar si discutii despre intarirea unor filiale in eventualitatea organizarii alegerilor in sistem uninominal.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ludovic Orban a găsit o cale legală pentru a opri traseismul politic: "Dacă vor adopta o astfel de ordonanță neconstituțională, voi formula plângere penală"
Ludovic Orban a găsit o cale legală pentru a opri traseismul politic: "Dacă vor adopta o astfel de ordonanță neconstituțională, voi formula plângere penală"
Vestea că PNL și PSD sunt pe cale să admită și legal faptul că în campanie primarii pot trece de la un partid la altul nu a convenit fostului lider PNL, Ludovic Orban. Președintele Forța...
Transnistria vrea să fie „suverană”. Congresul convocat la Tiraspol a decis să ceară Rusiei „ajutor și protecție”
Transnistria vrea să fie „suverană”. Congresul convocat la Tiraspol a decis să ceară Rusiei „ajutor și protecție”
Congresul convocat la Tiraspol a votat miercuri, 28 februarie, o rezoluţie în care susţine teza suveranităţii regiunii şi cere ajutor în acest sens, potrivit postărilor de pe canalele...
#Gheorghe Funar, #alegeri, #congres, #aliante , #Gheorghe Funar