PRM cauta aliati pentru blocarea uninominalului sau pentru alegeri

Marti, 29 Iulie 2008, ora 17:26
2192 citiri
PRM cauta aliati pentru blocarea uninominalului sau pentru alegeri

Senatorul PRM Gheorghe Funar a declarat ca la nivelul Comitetului Director va fi convocat Consiliul National pentru alegerea conducerii executive a partidului sau chiar a unui congres extraordinar al PRM, pentru a se stabili care este linia pe care trebuie sa mearga partidul pentru a intra in Parlament.

"Noi suntem dispusi dialogului, sa gasim o solutie pentru ca PRM sa poata activa in Parlament", a declarat Gheorghe Funar. Intrebat daca un astfel de dialog presupune inchierea unei aliante politice sau electorale, senatorul a declarat ca "nu este exclusa o asemenea varianta". "Ramane de vazut ce se va decide miercuri, in ce directie vom merge", a spus Funar, citat de Newsin.

Gheorghe Funar a respins informatiile potrivit carora ar fi avut discutii cu liderii conservatori Daniela Popa si Dan Voiculescu, dar a precizat ca PRM a avut o colaborare parlamentara foarte buna cu PC si a amintit de proiectul de fuziune initiat de Voiculescu acum doi ani.

"Lucrurile nu au avansat atunci. In functie de ce decide miercuri conducerea PRM vom proceda in consecinta", a declarat Funar.

Senatorul a precizat ca nu va candida la functia de presedinte al PRM in eventualitatea organizarii unui congres extraordinar, deoarece PRM il are "pe presedintele-fondator Vadim Tudor, care a facut treburi foarte bune in fruntea partidului in ultimii 17 ani".

Presedintele PRM a respins din nou posibilitatea organizarii unui puci pentru indepartarea sa din functie si a spus ca informatiile potrivit carora mai multe filiale ale partidului negociaza trecerea la PC sunt generate de Corneliu Ciontu care doreste "sa-i aduca o zestre bogata lui Dan Voiculescu".

PRM se va intruni miercuri in sedinta Comitetului Director, in cadrul careia filialele ar putea purta privind incheierea unei aliante care sa propulseze formatiunea in Parlament, peremistii cautand solutii in cazul in care nu vor reusi sa blocheze aplicarea Legii votului uninominal.

Sedinta de miercuri a Comitetului Director are pe agenda oficiala convocarea Consiliului National pentru alegerea noului for de conducere al partidului, dar si discutii despre intarirea unor filiale in eventualitatea organizarii alegerilor in sistem uninominal.

Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Aproximativ 1,8 milioane de cetăţeni din Macedonia de Nord sunt aşteptaţi miercuri la vot pentru a alege viitorul preşedinte al ţării, transmit AFP şi DPA. Secţiile de votare s-au...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Gheorghe Funar, #alegeri, #congres, #aliante , #Gheorghe Funar