Bolcas: Functia de presedinte CJ este ca o femeie gonflabila

Vineri, 14 Martie 2008, ora 16:00
1679 citiri
Bolcas: Functia de presedinte CJ este ca o femeie gonflabila

Vicepresedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, considera ca prevederile privind alegerea presedintilor de Consilii Judetene prin vot uninominal sunt inaplicabile, intrucat nu au fost amendate si legile conexe care stabilesc atributiile liderilor de CJ, functiile fiind lipsite astfel de continut, relateaza NewsIn.

Oficialul peremist, cel care a semnat de altfel sesizarea partidului la CCR, a declarat vineri ca alegerea presedintilor de Consilii Judetene prin vot uninominal este "o monstruozitate juridica", ce a fost creata din "graba baronilor PSD". "S-a pus caruta inaintea boilor", a criticat Bolcas.

Potrivit vicepresedintelui executiv al PRM, la ora actuala exista numai o prevedere conform careia sunt alesi presedintii de CJ prin vot uninominal, dar care instituie o functie noua ce nu poate fi pusa in practica decat daca i se fixeaza atributii si conditii de functionare.

"283 de acte normative, de la legi si pana la ordine ale ministrilor, vorbesc de atributii, drepturi, obligatii pe care le au presedintii de CJ. Ele vor trebui revizuite in totalitate", a declarat Bolcas.

"Nici alegerile nu se vor putea desfasura pentru ca nu s-a reglementat modul in care candidatii independenti pot sa-si depuna candidatura in functia de presedine al CJ. Nu s-a stabilit numarul de sustinatori pe care trebuie sa-l aiba o asemenea candidatura", a continuat oficialul PRM.

Lucian Bolcas a expus o alta problema, "ce pare amuzanta, dar este grava" - dupa cum a spus vicepresedintele PRM - aceea ca organizatiile minoritatilor nationale nu pot depune candidaturile pentru presedintii de CJ "pentru ca nu este prevazut expres in lege acest lucru".

"Functia de presedinte CJ este goala. Se va vota o femeie gonflabila. Nu are niciun continut", a mai sustinut Bolcas. Vicepresedintele executiv al PRM a declarat ca "intr-o tara normala" s-ar fi operat o modificare la Legea administratiei publice locale, creandu-se astfel institutia presedintelui de CJ, in cadrul constitutional existent.

"La ora actuala presedintele de CJ este inamovibil pentru ca nemaifacand parte din CJ nu mai poate fi revocat de CJ. El ramane fixat pe functie", a declarat Bolcas.

Cu toate aceste obstacole, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat ca formatiunea pe care o conduce a primit din teritoriu propunerile filialelor pentru candidatii la scrutinul local, inclusiv pentru Capitala.

C.V. Tudor a subliniat insa ca numai conducerea centrala, alaturi de comisia de cadre a partidului, va analiza candidaturile si va definitiva lista.

"Funar colinda judetele acum cu echipe specializate si sa vedem cu cine mergem la candidaturi. Unii s-au grabit in presa locala sa anunte tot felul de candidaturi. Ele nu sunt validate de conducerea partidului", a mai declarat liderul PRM.

Sesizarea PRM-PC privind neconstitutionalitatea Legii votului uninominal a fost respinsa de CCR si legea fiind promulgata de seful statului. Sesizarea viza inclusiv prevederea privind alegerea presedintilor de consilii judetene prin acest tip de vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Preşedintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv (TRAS), Cristian Jura, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost lansat organismul de judecată, că...
#Bolcas, #functia, #presedinte, #CJ, #goala, #continut , #Lucian Bolcas