17 consilieri locali din Deva, citati la DNA Alba

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 22:42
2088 citiri
17 consilieri locali din Deva, citati la DNA Alba

17 consilieri PNL, PSD si PRM membri ai Consiliului Local Deva au fost citati sa se prezinte la DNA Alba Iulia in calitate de invinuiti intr-un dosar privind vanzarea unui teren.

In urma cu aproape trei ani, acestia au fost audiati in calitate de martori in acelasi dosar.

In anul 2006, Consiliul Local Deva a decis sa ofere tinerelor familii din Deva, cu titlul gratuit, 12,2 hectare de teren aflat in proprietatea domeniului public al municipiului Deva, pe Dealul Paiului, pentru a-si face case.

Apoi, primaria a constatat ca efortul financiar pentru realizarea infrastructurii in acea zona (retea de apa, canalizare, lucrari de consolidare a dealului, energie electrica) este prea mare si a vandut terenul la pretul stabilit de un evaluator acreditat, dupa care a cumparat o alta suprafata de teren, de la Biserica din Archia, dandu-i aceeasi destinatie.

Fostul prefect de Hunedoara, Cristian Vladu, a cerut atunci Consiliului Local Deva revocarea hotararii privind vanzarea terenului de le Dealul Plaiului, considerand ca pretul a fost subevaluat, insa Consiliul Local nu a fost de acord. Ulterior, Tribunalul Hunedoara a respins solicitarea de revocare emisa de Prefectura.

In mandatul actualului prefect de Hunedoara, Dan Pricajan, decizia instantei nu a fost atacata cu recurs, iar fostul prefect Cristian Vladu a facut o plangere penala impotriva acestuia la Serviciul Teritorial Alba Iulia al DNA, pentru abuz in serviciu in dauna interesului public.

Primarului Mircia Muntean sustine ca activitatea Consiliului Local risca sa fie blocata. "Consilierul local Nelu Ardelean (PRM) mi-a spus ca procurorii i-au dat de inteles ca prezenta consilierilor in Primaria Deva constituie grup infractional organizat. Adica se incearca intimidarea consilierilor de a mai intra in primarie sub aspectul savarsirii unei infractiuni.

Pai, daca 17 din 21 de consilieri nu mai au voie sa se adune in grup, inseamna ca nu se mai pot tine sedintele de consiliu, adica toata activitatea este blocata si nu se mai poate face nimic pentru locuitorii municipiului Deva. Este un abuz clar asupra tuturor consilierilor, mai putin cei ai PDL. Vom face memorii la presedintele Traian Basescu, la premierul Emil Boc si la Curtea Suprema de Justitie", a mai afirmat primarul Mircia Muntean.

"DNA savarseste un abuz din toate punctele de vedere, atat a asimilarii intalnirilor noastre cu activitatea unui grup infractional, cat si interdictia de a parasi tara", a afirmat si Ioan David, consilier local PNL Deva.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#consilieri Deva DNA, #vanzare frauda teren, #invinuiti dosar teren , #stiri PRM