PRM a depus plangere penala impotriva lui Sorin Oprescu

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 20:15
1445 citiri
PRM a depus plangere penala impotriva lui Sorin Oprescu

PRM a inaintat vineri pangeri penale impotriva primarului general Sorin Oprescu, a secretarului general al Municipiului Bucuresti Tudor Toma si a presedintelui CGMB Calin Murg pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

PRM, prin presedintele Corneliu Vadim Tudor, sustine ca cei trei au fost instiintati ca partidul, pe 15 aprilie 2010, a retras sprijinul politic pentru functia de consilier general al Consiliului General lui Teodor Victor Iovici, George Adrian Roseti si Nicusor Stan, ei fiind exclusi din formatiune "pentru abateri repetate".

"Aceasta decizie am adus-o la cunostinta domnului Calin Murg, in calitatea sa de presedinte al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a domnului Sorin Oprescu, primar general al Capitalei si a domnului Tudor Toma, secretar general al Municipiului Bucuresti", se precizeaza in plangerea penala formulata de PRM.

Potrivit cererii, cei mentionati "erau obligati sa puna pe ordinea de zi a sedintelor de Consiliu Municipal Bucuresti pana la pronuntarea acestuia, solicitarile Partidului Romania Mare cu privire la excluderea celor 3 persoane din partid si inlocuirea acestora in Consiliu cu alti consilieri care sunt membri supleanti aflati pe lista alegerilor locale din 2008".

PRM considera ca este privat de a avea reprezentanti in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, "neputand fi reprezentat segmentul de electorat care a ales PRM in Consiliul Municipal, fiind astfel incalcata Legea partidelor politice si a alesilor locali nr. 393/2004, respectiv art. 9 si art.12".

Drept urmare, plangerile penale semnate de Corneliu Vadim Tudor solicita sa se verifice daca sunt intrunite conditiile "infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, conform art. 248 Cod Penal" in ceea ce-i priveste pe Sorin Oprescu, Calin Murg si Tudor Toma.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#prm plangere penala oprescu, #prm plangere penala oprescu murg toma , #stiri PRM