Topul chiulangiilor din Camera Deputatilor

Luni, 21 Ianuarie 2008, ora 07:43
1671 citiri
Topul chiulangiilor din Camera Deputatilor

In Camera Deputatilor prezenta pare a fi aleatorie pentru politicieni. Asta pentru ca deputatii au inregistrat in perioada februarie-octombrie 2007 peste 3.000 de absente la sedintele de plen si de comisii. Cu toate acestea niciun deputat nu a fost sanctionat, pentru ca toate absentele apar ca fiind motivate, relateaza jurnalistii de la Cotidianul". Cel mai ingrijorator este ca din topul chiulangiilor fac parte tineri politicieni precum Victor Ponta sau Cozmin Gusa. Aceste date sunt preluate din listele de prezenta ale deputatilor la sedintele de plen si din comisii

In realitate, numarul absentelor este mult mai mare, deoarece, in foarte multe situatii, unii deputati, in exces de colegialitate, semneaza condica si pentru absenti. Ziaristii nu au contabilizat absentele ministrilor si ale europarlamentarilor.

Podiumul absentelor este ocupat, in ordine, de liberalul Gabriel Zamfir cu 105 absente la apel, social democratul Victor Ponta cu 89 de absente si liderul PIN, Cozmin Gusa, cu 71 de absente. Primii 10 in topul celor cu prezenta cea mai redusa inregistreaza 635 de absente, adica o cincime din totalul absentelor oficiale.

Cu exceptia deputatilor Anca Petrescu din PRM si independentul Dumitrescu Zamfir, ceilalti opt din Top 10 sunt politicieni tineri sau foarte tineri.

In cadrul grupului parlamentar al PSD, intr-un topul chiulangiilor mai sunt prezenti si presedintele TSD, Nicolae Banicioiu, cu 51 de absente, si un alt junior, Razvan Bobeanu cu 50 de absente.

Noua generatie de politicieni a PD-L este campioana la absente: Anca Boagiu are 38, Romeo Raicu - 25, Liviu Almasan - 18. In PD-L insa, numarul cel mai mare de absente il are Marian Hoinaru, un deputat independent.

Conservatorii cu cele mai multe absente sunt Bogdan Pascu - 24, Damian Florea - 24 si Ionica Popescu - 11, de asemenea politicieni care au sub 40 de ani, aflati tot la primul mandat de deputat.

Printre liberalii absenteisti se numara si Ioan Timis cu 28 de absente si Catalin Micula cu 14 absente. Printre numele din noua generatie de politicieni cu absente multe se mai afla si Lavinia Sandru cu 39 de nonprezente.

La PRM, in fruntea absenteistilor se afla trei veterani: arhitecta care a facut Palatul Parlamentului, Anca Petrescu cu 42 de prezente, seful Ligii Profesioniste de fotbal, Dumitru Dragomir 32 de prezente, si Tudor Marcu, fratele liderului partidului, cu 15 absente.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#Camera Deputatilor, #chiulangii, #absente, #PSD, #TSD, #PNL, #PDL, #PRM, #PIN , #stiri PRM