Vadim si discursul "Jos Mafia, sus patria!" in Parlamentul European

Joi, 25 Martie 2010, ora 22:51
8951 citiri
Vadim si discursul "Jos Mafia, sus patria!" in Parlamentul European

Intr-un discurs sustinut joi in fata colegilor sai europarlamentari, presedintele PRM, Vadim Tudor, a explicat ca la baza crizei sta Mafia.

"Doamnelor si domnilor, cauza majora a crizei este mafia. Am sa va dau citeva exemple din tara mea, Romania, si va rog sa ma credeti ca, in calitate de scriitor si istoric, care conduce un cotidian si o revista saptaminala, stiu bine ce vorbesc. Din anul 1990 si pina azi au fost privatizate fraudulos cca. 6.000 de intreprinderi, evaluate la 700 de miliarde de euro.

Din pacate, din acesti bani s-au incasat pina acum doar 7 miliarde de euro, asadar 1%. In multe cazuri nici n-a fost vorba de privatizare, ci de transferul unor valori din proprietatea statului roman in proprietatea altor state - adica etatizare. Asta nu mai este economie de piata, ci economie de jungla", a declarat Corneliu Vadim Tudor in Parlamentul European, potivit Realitatea.net.

Vadim a avertizat: "Situatia se repeta in mai multe tari din Balcani, unde mafia locala s-a infratit cu mafia transnationala intr-un cartel al crimei organizate. La fel ca acum 100 de ani, Peninsula Balcanica sta pe un butoi de pulbere. Flacara protestelor sociale se poate extinde, rapid, din Grecia la celelalte tari din zona. Daca in secolul XX se vorbea despre exportul de revolutie - in secolul XXI putem vorbi despre exportul de faliment. Foametea este cel mai puternic agent electoral din istorie. Noi trebuie sa deplasam accentul de pe lupta impotriva coruptiei - care este o abstractiune - pe lupta impotriva coruptilor.

Starea de spirit a populatiei e din ce in ce mai proasta si daca nu vom reusi sa oprim jaful din tarile noastre, atunci proiectul generos al Uniunii Europene se va prabusi ca un castel de nisip. Exista, totusi, o salvare: la o asemenea rascruce istorica e nevoie de solutii radicale. Mafia nu trebuie sa fie sub control - mafia trebuie sa fie sub pamant!".

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Vadim Parlamentul European, #Vadim discurs Parlamentul European , #stiri PRM