Fiica eroină. Cum și-a salvat mama din atacul sângeros pus la cale de tatăl agresiv. Bărbatul va sta aproape 10 ani la închisoare

Autor: N.G.
Sambata, 02 Iulie 2022, ora 04:02
5297 citiri
Fiica eroină. Cum și-a salvat mama din atacul sângeros pus la cale de tatăl agresiv. Bărbatul va sta aproape 10 ani la închisoare

Un atac greu de descris în cuvinte a avut loc în locuința unei familii dintr-un oraș din Alba. Un bărbat a vrut să își ucidă soția și fiica, după ce a fost exclus din locuință în urma unui ordin de protecție emis de autorități. Acesta nu a suportat faptul că nu mai putea să intre în casă și a decis să se răzbune pe soția sa.

Deși motivare instanței este publică sunt detalii, momente și mărturii ale părților implicate și ale martorilor trebuie să rămână spuse doar în sala de judecată, fiind prea dure pentru spațiul public. În data de 30 iunie 2022, magistrații l-au condamnat pe bărbat la 9 ani și 8 luni de închisoare și l-au obligat să plătească daune în valoare de 50.000 de euro fostei soții și fiicei sale.

Calvarul familiei a început în luna octombrie a anului 2021, când pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție, după ce a agresat-o pe soție. Acesta a continuat să își contacteze familia, deși îi era interzis acest lucu. Atacul s-a produs în data de 30 decembrie 2021.

Potrivit motivării instanței, bărbatul a susținut că a fost într-un parc unde a încercat să se sinucidă și și-a pus de 3-4 ori cuțitul la gât, cuțit pe care l-a achiziționat în acea zi. Când a plecat din parc a intrat într-un bar, a consumat 2 beri de 0,5 litri, un pahar de coniac și a pus 50 de lei la poker. Fiind sub influența băuturilor alcoolice, s-a deplasat la locuința familiei sale, având cuțitul asupra sa.

După ce a reușit să intre în locuință au urmat clipe greu de descris în cuvinte. Bărbatul și-a atacat soția, a lovit-o cu un cuțit în spate, iar pentru a-și proteja mama, fiica l-a rănit pe bărbat. Curajul fiicei acestuia le-a salvat, probabil, pe amândouă, altfel posibil să nu mai fie în viață, în prezent.

După ce a ajuns în casă, bărbatul i-a zis soției „în genunchi în fața mea și îmi ceri iertare acum!”. Femeia s-a apropiat de frigider, iar în timp ce se afla între masă și frigider, i-a spus acestuia, implorându-l „te rog nu mă omorî, nu ne omorî copiii!”. Soțul a reușit să o lovească cu cuțitul în spate susținând „Nu mori tu?, mori tu!, pentru ordinul de protecție și pentru toate!”.

În acest timp a ajuns și fiica, care s-a luptat efectiv cu tatăl său și a reușit să îl rănească în piept cu un cuțit și astfel au reușit să părăsească locuința. Scena cuprinde detalii care pot fi văzute doar într-un film de groază. Deși poliția fusese anunțată de fiică, echipajul a ajuns la fața locului doar după ce s-a produs atacul.

În final, cele două femei și atacatorul au ajuns la spital. Soția a avut nevoie, pentru vindecare, de 35-40 zile de îngrijiri medicale, iar fiica - de 7-8 zile. Bărbatul a stat și el în spital, dar, în final, a fost arestat și trimis în judecată pentru violenţă în familie în modalitatea tentativei la omor, violenţă în familie în modalitatea lovire sau alte violenţe şi încălcarea ordinului de protecţie.

În timpul cercetărilor la acest dosar s-au mai descoperit și alte fapte, fiind cercetat într-o altă cauză pentru violență în familie, două infracţiuni de ameninţare şi agresiune sexuală asupra unuia dintre copiii săi minori. Bărbatul poate contesta hotărârea de condamnare la instanța superioară.

Citeste si:
Băsescu vrea să scape de renumele de "colaborator al securităţii" și lansează un nou atac în instanță
Băsescu vrea să scape de renumele de "colaborator al securităţii" și lansează un nou atac în instanță
Traian Băsescu a atacat decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie anunțată pe 23 martie care stabilea că fostul preşedinte a colaborat cu Securitatea comunistă. Băsescu cere...
Mărturia unei femei din procesul fotbalistului Benjamin Mendy, acuzat de 8 violuri: "Ar trebui să ţip?” Ce s-ar fi întâmplat la duș
Mărturia unei femei din procesul fotbalistului Benjamin Mendy, acuzat de 8 violuri: "Ar trebui să ţip?” Ce s-ar fi întâmplat la duș
Procesul în care fotbalistul francez Benjamin Mendy este acuzat de opt violuri, o tentativă de viol şi o agresiune sexuală a continuat, miercuri, la Londra, cu mărturia uneia dintre...