Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4

Miercuri, 24 Aprilie 2024, ora 14:10
2365 citiri
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4

Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile deschid perspective interesante pentru piața de telefoane mobile.

Printre primele telefoane care ar putea fi dotate cu acest procesor se numără modelele din seria Xiaomi 15, continuând tradiția Xiaomi de a introduce primele dispozitive cu noile chipseturi Qualcomm, seria Xiaomi 14 fiind prima dotată cu Snapdragon 8 Gen 3.

De asemenea, alte dispozitive care ar putea beneficia de noul procesor sunt OnePlus 13 și iQOO 13, ambele parte a grupului BBK Electronics. Este de menționat că iQOO 13 nu este încă disponibil pe piața europeană, ceea ce ar putea limita accesul consumatorilor la această tehnologie, scrie GSM Arena.

Când se va lansa noul Snapdragon 8 Gen 4

Potrivit sursei, procesorul Snapdragon 8 Gen 4, primul de la Qualcomm pe 3 nm, va fi finalizat în aprilie și va ajunge la producători până în iunie, pentru a începe producția de masă în septembrie. Noua generație de procesor va avea o frecvență ce depășește 4GHz și va include versiuni care permit overclocking, deși aceasta va necesita baterii mai capacitive, de aproximativ 5500mAh, pentru a gestiona consumul crescut de energie.

În industria tech există o mulțime de comparații între procesoarele Apple și cele Snapdragon. Astfel, Snapdragon și Mediatek sunt presate să inoveze continuu pentru a oferi procesoare puternice și eficiente.

Quarterly Report - Editia 4

Țara care a ieftinit telefoanele Apple pentru a face față concurenței unui alt gigant tehno
Țara care a ieftinit telefoanele Apple pentru a face față concurenței unui alt gigant tehno
Apple a lansat o campanie agresivă de discounturi pe site-ul său oficial Tmall din China, oferind reduceri de până la 2.300 de yuani (318 USD) la anumite modele de iPhone-uri, transmite...
HMD anunță lansarea modelului Pulse+ Business Edition și a serviciului FOTA
HMD anunță lansarea modelului Pulse+ Business Edition și a serviciului FOTA
Human Mobile Devices (HMD) a dezvăluit noul model HMD Pulse+ Business Edition, primul smartphone dintr-o gamă dedicată segmentului enterprise. Totodată, compania a anunțat și lansarea...
#procesor, #Android, #apple , #procesor