Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței

Miercuri, 24 Aprilie 2024, ora 10:02
3269 citiri
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
Copil abuzat FOTO: Pixabay

O femeie din Australia condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani contestă sentința și spune că ar trebui anulată.

Ea e de părere că femeile nu ar trebui considerate vinovate din punct de vedere legal pentru acest delict la momentul efectuării faptelor, conform The Guardian.

Profesoara Gaye Grant a pledat vinovată când a fost acuzată de întreținerea de relații sexuale cu un copil, dar acum cere anularea condamnării din punct de vedere legal din cauza sexului său.

Femeia a spus în fața Curții de apel, că în calitate de femeie, nu poate fi acuzată de vreo infracțiune, potrivit legilor de la acea vreme.

Avocatul ei afirmă că există un precedent juridic care permite ca un apel la o condamnare să fie admis chiar dacă ea și-a recunoscut vinovăția.

Profesoara, care are aproape 70 de ani, a fost condamnată la închisoare în decembrie 2022, fiind acuzată că, în 1970, l-a abuzat sexual pe unul dintre elevii ei, care pe atunci avea 10 ani.

Abuzul a durat 2 ani.

Minorul s-a întâlnit pentru prima dată cu profesoara când avea 10 ani. Atunci el i-a spus că era hărțuit. Ea l-a luat pe elev și l-a așezat în poala sa, după asta s-a ajuns la mângâieri, sărutări, iar mai târziu au ajuns să întrețină relații sexuale.

Pe la sfârșitul anilor 1970, elevul a vrut să ia distanță față de profesoară, iar atunci femeia i-a mărturisit că-l iubește.

Grant a stat aproape 15 luni în închisoare, însă a ieșit pe cauțiune și i s-a permis să facă apel împotriva condamnării sale, asta după eliberarea altei profesoare, pe nume Helga Lam, care a obținut anularea acuzațiilor istorice de abuz sexual în luna februarie.

Quarterly Report - Editia 4

Radu Drăgușin s-a dus să joace în Australia! Românul a încheiat sezonul cu Tottenham
Radu Drăgușin s-a dus să joace în Australia! Românul a încheiat sezonul cu Tottenham
Internaționalul român Radu Drăgușin a evoluat titular în meciul amical pe care echipele engleze Tottenham și Newcastle l-au disputat tocmai în Australia, la Melbourne. În fața a...
Judecătorii au stabilit pedeapsa pentru asasinul interlopului Emi Pian
Judecătorii au stabilit pedeapsa pentru asasinul interlopului Emi Pian
Ucigașul lui Emi Pian și-a aflat pedeapsa stabilită de instanță. Richard Emanuel Gheorghe va merge la închisoare, după patru ani de la evenimentul sângeros. Moartea lui Emi Pian a luat...
#profesoara, #pedofilie, #Australia, #relatii sexuale copil, #condamnare inchisoare, #contestatie, #abuzuri sexuale , #Australia