Cum se apără profesorul din Vâlcea după ce le-a spus elevilor că ”femeile sunt handicapate”. ”A vrut să le capteze atenţia”

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 18:28
2828 citiri
Cum se apără profesorul din Vâlcea după ce le-a spus elevilor că ”femeile sunt handicapate”. ”A vrut să le capteze atenţia”

Profesorul care predă filosofie la Colegiul National ”Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea, înregistrat în timp ce le spunea elevilor că ”bărbații sunt Dumnezeu pe pământul ăsta, iar femeile sunt handicapate”, a precizat că afirmația a fost scoasă din context.

Profesorul Vasiloiu Virgil susţine că a folosit problematizarea ca metodă didactică, pentru a desfiinţa apoi cu argumente afirmaţia, iar elevii susţin că discursul său la ore nu este unul discriminatoriu.

”Ştiţi că, în Marea Britanie, de vreun an de zile, s-a schimbat legislaţia în sensul acordării drepturilor animalelor. Am dat drepturi, noi, bărbaţii, că noi dăm drepturi, restul sunt degeaba, noi bărbaţii suntem Dumnezeu pe pământul ăsta, femeile nu sunt, au drepturi, deci sunt handicapate”, este discursul profesorului înregistrat pe un elev şi postat pe YouTube.

În urma apariţiei în spaţiul public a afirmaţiilor cadrului didactic, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a dispus demararea de verificări.

Şefa IŞJ Vâlcea, inspectorul general Mihaela Andreianu, a declarat, pentru News.ro, că Inspectoratul a făcut primele demersuri încă de joi, ziua în care s-a aflat despre înregistrare. Inspectorul şcolar pe domeniul socio-uman a luat legătura şi cu profesorul în cauză şi cu elevii de la toate clasele a XII-a, la care acesta predă filosofie.

”Am prezentat astăzi un raport preliminar în Consiliul de Administraţie al ISJ, care a decis ca şcoala să constituie o comisie care să analizeze aspectele apărute în spaţiul public iar noi, pe de altă parte, vom face inspecţie la clasele la care domnul profesor predă disciplina filosofie”, a declarat inspectorul general al judeţului Vâlcea.

Aceasta a precizat că, în cadrul discuţiilor, profesorul a declarat că preda lecţia ”Drepturile omului” şi a folosit această declaraţie în mod ”vădit ironic” pe baza căreia şi-a construit lecţia pentru a demonta afirmaţia, folosind metoda didactică a problematizării.

”A vrut să le capteze atenţia, după care, în decursul lecţiei, a demontat aceste lucruri”, a afirmat Mihaela Andreianu.

Aceasta a precizat că elevii, la rândul lor, au afirmat ”la unison” în discuţiile cu inspectorul şcolar că discursul profesorului nu a avut un caracter discriminatoriu, arătând că acesta are ”un comportament corect” în timpul lecţiilor.

”Chiar şi fiind aşa cum spun elevii, din punctul meu de vedere, limbajul pe care l-a folosit este unul total nepotrivit pentru un cadru didactic”, a menţionat Andreianu.

Profesorul a cărui voce se aude în înregistrări are peste 20 de ani vechime în învăţământ. Conform presei locale, acesta a fost implicat într-un incident violent, lovindu-şi un coleg chiar în incinta liceului profesorul atacat sunând, la acel moment, la Poliţie.

Citeste si:
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Cu mai puțin de doi ani până la următoarele rânduri de alegeri, aproape toate partidele de pe scena politică au început să se orienteze după alianțe pe termen scurt sau lung. Dragnea a...
A murit răscoala lui Dacian Cioloș. Parlamentarii PLUS n-au vrut să-l urmeze - SURSE
A murit răscoala lui Dacian Cioloș. Parlamentarii PLUS n-au vrut să-l urmeze - SURSE
Europarlamentarul USR Dacian Cioloș s-a răzgândit: nu mai rupe partidul. Fostul premier nu a reușit să-i convingă pe parlamentarii proveniți din vechiul PLUS să-l urmeze într-un nou...