Apelul tulburător al unui profesor: "Am mari probleme cu un părinte care își maltratează soția și copilul"

Marti, 04 Aprilie 2023, ora 22:28
2656 citiri
Apelul tulburător al unui profesor: "Am mari probleme cu un părinte care își maltratează soția și copilul"
Adolescent afectat de probleme FOTO Pixabay

Una dintre marile probleme ale învățământului din România este cea a copiilor hărțuiți de colegi sau chiar de profesori.

Sunt situații în care elevii sunt victime ale violenței și în cadrul familiei. Este cazul semnalat de un profesor în mediul online. Acesta a relatat cazul dramatic al unui elev pentru care caută soluții.

"Vreau sfat doar de la cei în domeniu!

Sunt cadru didactic și am mari probleme cu un părinte al unui copil din clasă care își maltratează soția și copilul. Soția nu dorește să divorțeze și nici să plece, din motivele dânsei. Problema mea nu este asta, ci copilul, pentru că zilnic vine și îmi spune că tatăl iar l-a bătut și că mami se bagă să îl apere.

Cum aș putea ajuta pe cale legală acest copil? Nu aș vrea să apelez la DGASPC pentru a nu fi luat de la părinți sau a nu mi se reproșa că din cauza mea el nu mai are tată", a scris acesta pe grupul Sfaturi de la avocați.

"Nu lăsați copilul sa fie traumatizat"

Cei mai mulți dintre cei care au comentat sunt de părere că trebuie anunțate autoritățile în acest caz.

"Conform legislației în vigoare, orice cetățean care are cunoștință de situații în care copiii sunt supuși la rele tratamente, este obligat să anunțe autoritățile competente. Faceți-vă datoria!"

"Îl veți salva, nu aveți cum să procedați altfel! Sunați la protecția copilului.

Este datoria dvs de pedagog și de om să înștiințați imediat organele de stat pentru apărarea copilului."

"Faceți sesizare la poliție vă rog, nu lăsați copilul să fie traumatizat."

"Dacă nu îl mai lasă autoritățile nici cu mama?"

"Copilul va ajunge pe mâini străine! Cum să faceți așa ceva? Să ajungă în plasament? Îl distrugeți! Dacă nu îl mai lasă autoritățile nici cu mama? Recomand să vorbiți cu mama înainte de toate!

Și să îi dați de ales! Ori pleacă de acolo, ori anunțați autoritățile! Trebuie neapărat să vorbiți cu ea! Un copil nu e o joacă. Un copil dacă spune ce are pe suflet, caută un ajutor, nicidecum să rămână singur fără mama lui! Dacă mama nu vrea să facă nimic, atunci va faceți datoria!"

"Nu are cum, câtă vreme tatăl e agresor. Din păcate, decizia mamei este greu de împăcat cu interesul minorului și de regulă se ajunge la instanță."

"În Germania se sesizează direct protecția copilului dacă părinții nu fac nimic în privința asta, plus că riscă să le ia copilul din mediul toxic, asta dacă se dovedește, eu nu aș putea închide ochii la o așa traumă, în cazul ăsta copiii au de suferit, nu o pot înțelege nici pe mamă de ce se complace sau de ce acceptă așa ceva, copilul ăla va fi traumatizat pe viață."

"Omul ăla trebuie să fie pedepsit"

"Felicitări pentru umanitatea de care dați dovadă, în primul rând, mai rar în ziua de azi să vezi așa ceva.

Nu cred că va lua cineva copilul de la mamă, iar un asemenea tată nu cred că folosește la ceva.

Omul ăla trebuie să fie pedepsit și nu va primi ceea ce merită decât denunțat, e singura șansă pentru mamă și copil.

Poate la început vă va urî pentru că i-ați demascat suferința pe care o ascunde din frică, rușine, dar pe urmă vă va mulțumi!"

"Eu aș fi apelat la poliție, sau încercați dumneavoastră să discutați cu tatăl copilului, poate din rușine să se îndrepte situația, deși nu cred."

"Obligatoriu poliția! În loc să scrieți pe Facebook grăbiți-vă să vă faceți datoria!"

"Trimite-ți copilul la consilierul psihologic școlar, iar el va alerta autoritățile, așa nu veți simți nicio vină. Copilul și mama trebuie ajutați, punct."

"Ce treabă aveți dumneavoastră să interveniți în familiile oamenilor"

"Dumneavoastră v-ar plăcea să vă coordoneze cineva străin familia, ce treabă aveți dumneavoastră să intervenții în familiile oamenilor?"

"Ba e foarte normal să anunți autoritățile când știi că un copil e schingiuit de propriul tată!"

"Ca și cadru didactic are obligația de a sesiza dacă copilul din clasa dânsei este maltratat. Din ce epocă vii, domnule? De aia sunt atâtea crime în familiile din țara asta, deoarece avem oameni nepăsători."

"Nu vreau să le stric familia, de aceea am întrebat dacă aș putea și altfel gestiona problema. Dar vă întreb, dvs v-ar plăcea ca cineva străin care știe situația să stea să se uite la dvs și la copilul dvs cum sunteți bătaia de joc a unui individ?", a răspuns profesorul.

"Familia e deja destrămată prin violența tatălui.

Copilul traumatizat va deveni adult violent, altă familie la rândul sau va suferi.

Este de datoria profesorului să anunțe autoritățile competente".

Soția premierului Netanyahu, ”întinerită” cu 20 de ani într-o fotografie oficială. „Nu e amuzant. Mă sperie” FOTO
Soția premierului Netanyahu, ”întinerită” cu 20 de ani într-o fotografie oficială. „Nu e amuzant. Mă sperie” FOTO
La Ierusalim a avut loc un eveniment cu participarea personalului militar israelian și a familiei prim-ministrului Benjamin Netanyahu. La sfârșitul serii, soția premierului, Sara Netanyahu, a...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#profesor, #apel, #probleme, #parinte, #copil, #batut, #sotie, #maltratare , #stiri sociale