Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un profesor a agresat patru elevi în timpul orelor de sport. Pedeapsa penală definitivă pe care a primit-o

Autor: N.G.
Joi, 27 Aprilie 2023, ora 15:55
2295 citiri
Un profesor a agresat patru elevi în timpul orelor de sport. Pedeapsa penală definitivă pe care a primit-o
FOTO Pixabay

Un profesor de sport de la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia, care a agresat patru elevi de clasa a IV-a, chiar în prezența învățătoarei, a fost condamnat defintiv pentru infracțiunea de purtare abuzivă.

Faptele au avut loc în 12 octombrie 2018, iar după aproape 5 ani, în 27 aprilie 2023, Viorel O. a fost condamnat la 5 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani. De asemenea, acesta trebuie să plătească daune de 500 de lei fiecărui elev agresat. Curtea de Apel a menținut hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

Probele administrate în cauză relevă că în data de 12.10.2018, între orele 14.00-15.00, la ora de educaţie fizică a asistat şi învăţătoarea (...), oră la care inculpatul a agresat fizic un număr de patru elevi din clasa a IV-a. Astfel, în momentul în care inculpatul îi alinia în formaţie pe elevi, elevul (...) a ieşit din formaţie pentru a discuta cu o colegă, context în care profesorul l-a tras puternic de mână pe elev şi l-a trântit pe jos, persoana vătămată alunecând pe parchet aproximativ un metru, inculpatul întrebându-l: «De ce ai ieşit din formaţie, măi prostule?»”, se precizează în hotărâre.

Aceste probe au fost coroborate cu declaraţiile învățătoarei, care a arătat că unul dintre elevii agresați nu era la locul lui, fapt pentru care profesorul l-a luat pe acesta şi l-a bruscat, elevul căzând pe jos.

În momentul în care elevii erau aliniaţi în apropierea dulapului cu mingi şi alte echipamente sportive, inculpatul a împins-o cu mâna pe eleva (...) să se dea deoparte pentru a deschide dulapul şi a lovit-o peste braţ cu uşa de la dulap, eleva fiind pe punctul de a cădea peste o colegă. În decursul aceleiaşi ore, l-a lovit cu intenție cu o minge de baschet în cap pe elevul (...) pentru motivul că acesta stătea pe bancă, elevul lovindu-se cu spatele de calorifer. Persoana vătămată minoră a declarat că l-a durut spatele până a ajuns acasă”, se mai susține în documentul care descrie faptele profesorului. Tot în ora respectivă, deşi profesorului i-a fost comunicat de către un elev că se simte rău, l-a ridicat de pe bancă, trăgându-l de bluză, și l-a obligat să joace de baschet.

Copilul a început să plângă și a solicitat să fie trimis la cabinetul medical. „Când învățătoarea a intervenit, profesorul a început să țipe şi la aceasta şi să vorbească urât atât cu învățătoarea, cât şi cu copiii, elevul fiind trimis la cabinetul medical doar după intervenția învățătoarei”, se mai susține în hotărârea rămasă definitivă. Profesorul este la a doua condamnare definitivă, după ce în 2012 a primit închisoare cu suspendare pentru o faptă similară.

Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni, 22 aprilie, în Italia, fiind acuzați de agresarea unor minori încarceraţi la Milano, iar alţi opt gardieni au fost suspendaţi....
#profesor, #purtare abuziva, #inchisoare , #justitie