Profesor de sport care ”mângâia” și ”îmbrățișa” eleve, condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupere sexuală

Autor: N.G.
Miercuri, 15 Februarie 2023, ora 08:55
1965 citiri
Profesor de sport care ”mângâia” și ”îmbrățișa” eleve, condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupere sexuală
FOTO Pixabay

Un profesor de sport de la o școală gimnazială din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de corupere sexuală a minorilor.

Scandalul de la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia a izbucnit în u2018. Mai mulţi părinţi ai unor elevi au depus plângere la conducerea şcolii împotriva profesorului de educaţie fizică (Viorel O.), pe care îl acuzau că a manifestat un comportament necorespunzător faţă de eleve la cursuri.

Cercetările s-au finalizat cu un rechizitoriu şi trimiterea în judecată a inculpatului, atât pentru această infracţiune, cât şi pentru purtare abuzivă. În dosar sunt cinci victime, respectiv eleve ale profesorului. Recent, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere.

”În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică, inculpatul a efectuat acte de natură sexuală (îmbrăţisări şi mângâieri, inclusiv în zonele intime) împotriva mai multor eleve minore din două clase, care nu au împlinit vârsta de 13 ani. În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică inculpatul a utilizat expresii jignitoare de genul «idioţi, incapabili, handicapaţi, grăsani, proşti, mocofani, tâmpiţi, vacă, curvă, curcan gras bun de pus în cuptor» faţă de elevii din două clase”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Profesorul (65 ani) a fost acuzat de părinţii elevelor că le-ar fi atins pe fete în mod indecent şi ar fi purtat cu acestea discuţii cu tentă sexuală. Mai mult, acesta ar fi realizat şi un film cu una dintre fete, explicându-i că ar urma să facă un material educativ. Conducerea şcolii a decis atunci sancţionarea profesorului cu scăderea salariului cu 15% pe o perioadă de şase luni. De asemenea, s-a impus ca acesta să fie supravegheat la ore de către colegi.

Bărbatul a respins acuzaţiile. Anul trecut, profesorul a mai fost condamnat la 5 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru purtare abuzivă. Hotărârea nu este definitivă, fiind contestată de profesor la Curtea de Apel Alba Iulia. De asemenea, în 2012, a mai fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare tot pentru ”purtare abuzivă” după ce a agresat patru elevi.

Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni, 22 aprilie, în Italia, fiind acuzați de agresarea unor minori încarceraţi la Milano, iar alţi opt gardieni au fost suspendaţi....
#profesor, #sport, #alba iulia, #inchisoare, #corupere sexuala , #justitie